Foto: Bas Kaligis/ KartXpress.com
Foto: Bas Kaligis/ KartXpress.com

Robert de Haan rijgt zeges aaneen

WACKERSDORF – Karter Robert de Haan begon aan het seizoen met de gedachte dat 2019 een leerjaar zou zijn. Leren doet hij nog steeds, maar dan als kampioenschapsleider.

Het twaalfjarige supertalent uit Eerbeek snelde afgelopen weekeinde in het Duitse Wackersdorf naar een dominante zege tijdens de tweede ronde van het DKM.

Het was zijn tweede winst in twee weken tijd. Een week eerder had hij op dezelfde baan ook al de eerste ronde van de Kart Academy gewonnen.

Dat Robert snel is, was voorafgaand aan het seizoen natuurlijk geen geheim. Hij won de afgelopen jaren al talloze titels. In 2017 won hij in de Minimax-klasse vrijwel alles wat er te winnen viel en vorig jaar werd hij wereldkampioen door in Brazilië naar de overwinning te denderen tijdens de Rotax Max Grand Finals. Het leverde hem uiteindelijk een stoeltje op in het fabrieksteam van het Italiaanse merk Energy Corse. Maar wie dacht dat hij dit jaar even tijd nodig had om te wennen aan het hogere niveau van de OK Junior, had het dus mis, zo toont hij overduidelijk met zijn topresultaten.

Want afgelopen weekeinde won hij dus álle races in het DKM. En daarvoor had hij ook al de eerste ronde van dit Duitse kampioenschap gewonnen. Nu gaat hij met een straatlengte voorsprong aan de leiding.

Zijn volgende race is de tweede ronde van het Europees kampioenschap OK Junior. Die wordt in Genk gehouden, een zeer bekende baan voor Robert die er al talloze malen reed. Hij heeft er wat recht te zetten. "Tijdens de eerste ronde van het EK in Angerville ben ik gecrasht omdat ik van de baan werd gereden. Dat was niet echt mijn beste weekend. Dat wil ik nu dus een stuk beter doen!"