Cursus Scootmobiel in Brummen

BRUMMEN - Ook dit jaar kunt u weer gratis deelnemen aan de cursus Scootmobiel. Veilig Verkeer Nederland organiseert deze voor u op vrijdag 14 juni en dinsdag 18 juni aanstaande. De cursus bestaat dus uit 2 dagen en vindt plaats bij Plein 5, Graaf van Limburg Stirumplein 5 in Brummen.

Vrijdag 14 juni programma:

08.45-09.00 uur: inloop met koffie en het programma van deze dag. 09.00-12.30 uur: les 1: oefeningen onderhoud en behendigheid

• hoe kan ik omgaan met het onderhoud van mijn scootmobiel?

• behendigheidsoefeningen met de scootmobiel, zoals achteruit rijden, een schuine helling op- en afrijden, gebruik maken van een busje.

• Er is een onderhoudsmonteur aanwezig die klein onderhoud kan verrichten aan uw scootmobiel. U kunt dan ook vragen stellen over bijv. een beter zitcomfort.

Dinsdag 18 juni programma:

08.45-09.00 uur: inloop met koffie. U krijgt dan het programma van die dag. 09.00-13.00 uur: les 2: verkeersregels, een rit over de straat en in een winkel. 13.00-13.30 uur: afsluiting met gezamenlijk lunch.

• Begeleiding is voor de straatrit aanwezig. Voor u gaat rijden kijken we nog even of u spiegels goed staan. Ook worden uw ogen en oren getest en u doet een test om te kijken hoe snel u reageert.

• De lunch wordt u aangeboden.

Na afloop van de scootmobielcursus ontvangt u een certificaat van deelname. Wilt u deelnemen? Geeft u zich dan uiterlijk 7 juni op bij Stichting Welzijn Brummen: 0575 – 561988.
Indien u bij nader inzien verhinderd bent, geeft u dat dan zo spoedig mogelijk door, wellicht staan er mensen op de wachtlijst! Het zullen voor u zeker leerzame en plezierige dagen worden.

N.B. Deelname is voor eigen risico. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Veilig Verkeer Nederland (eerbeekhall@vvnregio.nl).


'Vrouwen Actief' sluit seizoen af met thee!

EMPE/ TONDEN - Bij Vrouwen Aktief Empe/ Tonden nadert ook het einde van het seizoen. Op dinsdag 16 april jl. verzorgde Elma Halma een avond over vergeten groenten. Elma is natuurgeneeskundig therapeut, en vertelde ons over allerlei (on)kruiden die we dagelijks tegenkomen. Ook was er die avond in de pauze wat te proeven voor de dames.

Op dinsdag 21 mei zal de heer Jan Huttinga een avond verzorgen over de Kroonjuwelen van Het Loo. De heer Huttinga is meer dan 32 jaar werkzaam geweest als jachtopziener op het landgoed, en heeft natuurfotografie als hobby. Het belooft een boeiende avond te worden. Vrouwen Aktief gaat het seizoen afsluiten met een avond over thee, speciaal voor de leden. Ilse Beemsterboer uit Empe zal ons meenemen in de geheimen van een goed kopje thee.

Wilt u lid worden van deze actieve vereniging? U bent in september van harte welkom om een avond bij te wonen (contacteer Maaike Langelaan: vrouwenaktief.empetonden@gmail.com of 06-43392584).