Opening dubbelexpositie UNDUKU

EERBEEK - Zaterdag 11 mei om 14.30 uur wordt in de Wereldwinkel Galerie in Eerbeek een niet alledaagse expositie geopend: UNDUKU. Gera Buter en Sophie Yangala exposeren samen hun creatieve verbeeldingen in glaskunst, schilderijen en collages. UNDUKU is Congolees en betekent: samenwerking, samensmelting.

Gera Buter is in 1980 begonnen als beeldhouwster in steen, klei en brons. In 2004 begon zij, geïnspireerd door een vakantie in het glasdistrict in Zweden, een zoektocht naar haar kunnen in glas. Het spel van licht en kleur, het smelten en vormen van glas, is fascinerend. De wetten van krimp en uitzetting, het spel met de smeltpunten, het vormen in mallen, scheuren en barsten in en van het glas, steeds weer nieuwe ontdekkingen.

Sophie Yangala is gevlucht uit Congo en kon zich na een lange tocht via opvangcentra en AZC's vestigen in Dieren. Sophie ontmoette Gera toen zij haar kwam helpen tijdens haar ernstige ziekte. Daarna werd Gera haar steun en toeverlaat. Sophie heeft haar uitlaatklep en haar passie gevonden in creativiteit: collages naaien en schilderen.