Afbeelding

Adoptie bloemenrijke akkerrand groot succes

HALL - Rundveehouder en natuurbeheerder Jaap Grolleman uit Hall kan terugkijken op een zeer geslaagde informatieavond over zijn plan om een rand langs zijn maisland in te zaaien met granen en eenjarige bloemen.

Men kan voor € 20,-- een kavel van 60 m2 adopteren. Al vóór de informatieavond was er door vele mensen geld overgemaakt voor de adoptie van in totaal 46 kavels, terwijl Grolleman had gehoopt op 40 kavels. Hij moet nu snel zaad bijbestellen. Want op de informatieavond waren nog eens 19 mensen die interesse toonden. Grolleman: "Ik vond het een heel inspirerende avond. Geweldig leuk al die enthousiaste reacties. Voor mij is dit een bewijs dat veel mensen zich betrokken voelen bij meer biodiversiteit in het landschap. Ook mooi dat het die avond begon te regenen, want er is eerst wel wat regen nodig voordat ik kan gaan zaaien". Inschrijven voor een kavel kan nog tot uiterlijk zondag 28 april, dan kan Grolleman maandag zaad bij bestellen. "Ik wil iedereen die wil meedoen met deze actie de kans geven. Dan maak ik gewoon de bloemrijke rand breder." Meer informatie via:
www.natuurboerderijdemhene.nl


Inzameling Tolzichtmarkt

BRUMMEN - Voor de in het najaar van 2019 te houden Tolzichtmarkt kunt u op zaterdag 4 mei 2019 van 10.30 tot 12.00 bij Tolzicht, Burg, de Wijslaan 35 Brummen, spullen inleveren uit grootmoeders tijd, boeken, speelgoed, elektra, CD's, DvD's enz..