Opening waterspeeltoestel bij Koningsbrug

HALL - De afgelopen maanden is er in etappes gewerkt aan het installeren van een houten water speel toestel naast de Koningsbrug in Hall. Dorpsraad Eerbeek-Hall nam hiertoe het initiatief en het mooie resultaat is in goede samenwerking met gemeente en provincie Gelderland 'Beleef het Apeldoorns Kanaal' tot stand gekomen.

Op Koningsdag gaat het spelelement om 14.30 uur op speelse wijze van start! De kinderen die op dat moment aanwezig zijn, krijgen van de friteskraam bevroren water aangeboden in de vorm van een water ijsje.

In eerdere jaren was er een grote wens bij de Provincie om het kanaal volledig bevaarbaar te maken, maar dat bleek niet haalbaar. Daardoor kwam er een omslag: de recreatie functie wordt nu versterkt en de beleefbaarheid wordt vergroot. De wens tot bevaren is omgevormd tot een investeren in beleven.

Het houten toestel dat nu is geplaatst past mooi in de omgeving, ligt direct aan fietspaden, naast het kanaal en door de ruimte erom heen is het door kinderen veilig te gebruiken. Vanaf zaterdag 27 april, Koningsdag 2019, kan iedereen ermee komen spelen.