Organisatie Pinksterfestival in volle gang!

BRUMMEN - Van 7 t/m 10 juni zal in Brummen weer het jaarlijkse Pinksterfestival plaatsvinden. Dit 4- daagse evenement staat al een kwart eeuw garant voor een lang en bruisend Pinksterweekend in het dorp. Vele vormen van straattheater, een kunstmarkt, een fietstocht, shantykoren en straatmuzikanten, er is voor jong en oud elk jaar weer veel te beleven.

De organisatie ligt in handen van Stichting Pinksterfestival Brummen. Bestuursleden Paul Jolink, Marja Poldermans, Rob Kersten en Jelke Bouma zijn met tal van vrijwilligers alweer druk met alle voorbereidingen.

Verbetering

Een belangrijke verbetering zal dit jaar de looproute van de Pinkstermarkt op maandag zijn.

"En dat is niet zomaar een kwestie van een paar pijlen omdraaien", zegt voorzitter Paul Jolink.

Er is hierover intensief overleg geweest met de gemeente en de hulpdiensten. Het hele traject moet namelijk goed bereikbaar zijn voor politie, brandweer en ambulances.

Door de aangepaste route hoeven bezoekers van de Pinkstermarkt nergens meer te kiezen of ze links- of rechtsaf zullen slaan. Het publiek kan op elke straathoek instromen en als de bewegwijzering gevolgd wordt, mist men geen enkele kraam.

De Pinkstermarkt is zeer gevarieerd in haar aanbod. Naast een groen- en landlevenplein is er een kinderplein, brocante verkoop en ruimte voor creativiteit. Met het onder de aandacht brengen van verenigingen, stichtingen en goede doelen draagt de markt ook haar maatschappelijke steentje weer bij.

Vermaard zijn het smaakplein en de boekenmarkt. Er zal weer genoeg te eten en te drinken zijn.

De zogeheten 'foodkramen' zullen gegroepeerd binnen de looproute opgesteld staan. En overal waar u even gaat zitten om iets lekkers te proeven, kunt u genieten van optredens van tal van straatartiesten.

Verplaatsing boekenmarkt

De boekenmarkt verhuist van de Ambachtstraat naar de Kerkstraat en Marten Putstraat.

Het bestuur is van mening dat deze locatie beter past bij het karakter van de markt.