Afbeelding
Foto: Jaydot

Asbest eraf, zon erop!

Eerbeek – Op woensdagavond 3 april organiseren de lokale energiecoöperatie BrummenEnergie en de gemeente Brummen een Energietafel over het Buitengebied. Deze avond is bedoeld voor iedereen die in het buitengebied woont of er een agrarisch bedrijf heeft en die de komende jaren van plan is om woning of bedrijf te verduurzamen of om zelf duurzame energie op te wekken. Vanaf 19.15 uur staat de koffie en thee klaar in de hal van het gemeentehuis in Brummen en om 19.30 uur start het programma.

De wensen en plannen van de individuele deelnemers staan centraal. Tegelijkertijd wordt er ook gekeken naar kansen en mogelijkheden voor een gezamenlijke (buurtgerichte) aanpak en de mogelijke (inkoop)voordelen van die aanpak. Aan de hand van een businesscase van een agrariër uit de gemeente Brummen wordt geschetst wat de investeringen en de opbrengsten zijn van asbestverwijdering en het plaatsen van zonnepanelen. Ook voor een gemiddelde woning in het Brummense buitengebied wordt een businesscase voor energiebesparende maatregelen gepresenteerd.

Aanmelden

Iedereen die bezig is met of de komende jaren plannen heeft om zijn of haar woning of bedrijf in het Brummense buitengebied te verduurzamen of om zelf duurzame energie op te wekken is van harte welkom om de tafel op woensdagavond 3 april bij te wonen. Deelname aan de Energietafel Brummen is gratis, vooraf aanmelden via

www.brummenenergie.nl/energietafel is wel verplicht.