Afbeelding

Donateurs prijs Eendracht

EERBEEK - Zaterdagavond 9 maart jl. gaf Eendracht haar jaarlijkse voorjaarsconcert. Ruim 500 bezoekers genoten in concertzaal De Bhoele van drie orkesten van de Eerbeekse muziekvereniging. Het is bijzonder dat Eendracht telkens weer zo'n volle zaal weet te trekken. In de wereld van harmonie- en fanfareorkesten is dat eerder een uitzondering dan een regel.

Jeugdige muzikanten

Ook bijzonder was de ruime hoeveelheid jeugdige muzikanten op het podium. Terwijl de vergrijzing bij veel orkesten toeslaat en de jeugd steeds minder te porren valt voor een opleiding tot orkestmuzikant blijft Eendracht de jeugd aan zich binden. De investering in haar jeugdopleidingen en de activiteiten van stichting KIEMM (Kinderen In Eerbeek Maken Muziek) missen hun uitwerking blijkbaar niet.

In de prijzen

Aan het einde van het concert werd onder de aanwezige donateurs een dinercheque bij Grandcafé De Korenmolen verloot. De prijs werd beschikbaar gesteld door Meerwaarde Totaal, het bedrijf van Ben Kamphuis, bassist bij Eendracht. De familie De Jonge uit Hall nam de prijs uit handen van de voorzitter van Eendracht in ontvangst.