Cameramasten bij Groot Engelenburg
Cameramasten bij Groot Engelenburg

Eerbeekseweg in de boeteban

BRUMMEN - "Waarschuwing voor alle gasten: Op de Eerbeekseweg binnenkort traject controle!" Deze woorden werden op 14 maart geplaatst op de Facebook pagina van Groot Engelenburg.

Sinds deze week is er trajectcontrole op de Eerbeekseweg. Aan weerszijden van de weg staan hoge cameramasten die uw snelheid controleren. Eind 2017 werd wereldkundig gemaakt dat de N787 een van de wegen zou zijn, waar vaste controle zou komen. De reden is dat er relatief meer ongelukken met slachtoffers plaatsvinden op deze weg. De "kasteelheer" van Groot Engelenburg, Johan Agricola, ziet wel positieve effecten in de snelheidscontrole. "Er wordt vaak te snel gereden. Het dodelijke ongeluk vlakbij ons kasteel is natuurlijk nog maar een paar jaar geleden."

"Niet alleen het voorkomen van ongelukken is van belang, maar ook de sfeer van de landgoederenzone is gebaat bij rust. "Ieder jaar worden er 15.000 rondjes op onze golfbaan gespeeld. Het verkeer en zeker te hard rijden geeft natuurlijk wel enige overlast tijdens de sport. Onze hotel gasten zijn vaak niet erg bekend in de omgeving en op zoek naar de ingang / oprijlaan. Zij zullen dus niet vaak te hard rijden." aldus Agricola. Het openbaar ministerie meldt: "Bij een trajectcontrole hangen camera's op verschillende punten langs de weg. Ze maken opnames van ieder voertuig dat voorbij rijdt. Ligt die hoger dan 80 km/u dan volgt een bekeuring thuis." Foto's van auto's die niet te hard hebben gereden worden vernietigd.