Deze dames kwamen zonder problemen door de proef. Foto: Marion Verhaaf
Deze dames kwamen zonder problemen door de proef. Foto: Marion Verhaaf Foto:

Rotary Wintertrial

BRUMMEN - Rotary Brummen Engelenburg had, na de eerdere rally's die zij organiseerden voor goede doelen, iets nieuws bedacht: een wintertrial! Er werd een tocht gereden door de prachtige omgeving van de gemeente Brummen en omstreken. Voor de bestuurders van een 4x4 was er een speciaal onderdeel ingelast.

De start was bij De Bronckhorsthoeve in Brummen waar men het fraaie schild kreeg uitgereikt dat op of in de auto bevestigd kon worden. Het routeboek en een speciale app wezen de deelnemers de juiste ongebruikelijke wegen. Soms tot aan de assen door de modder. Na een rit van ongeveer 50 kilometer kwam men weer bij elkaar op de eerste tussenstop voor een lunch en extra uitdaging. Voor de 4x4 auto's was er een speciaal parcours in elkaar gezet op de lunchlocatie aan de Boerenstraat in Hall. Het parcours was uitdagend en niet iedereen haalde op eigen kracht het eindpunt. Gelukkig stonden er onder meer een tractor om de auto's weer los te trekken. Ook het Riwaldteam dat deelnam aan de Dakar Rally, kreeg hulp.

De circa 55 teams vervolgden hun route door onder andere Eerbeek, Empe, Klein Amsterdam, Loenen en iedereen kwam over de finish. Op Bourgondische wijze werd de dag afgesloten met een BBQ.

De opbrengst van deze dag gaat naar de Cliniclowns en het TOPfonds. De bekendmaking van dit bedrag vindt op een later tijdstip plaats.