'Mirrewinter the movie' in 't Oortveld Empe

EMPE - Op zaterdag 13 april komt 'Mirrewinter the movie' met twee voorstellingen naar 't Oortveld in Empe, om 14.00 uur en om 20.00 uur.

Het is de oorlogsfilm van het Oosten, een verfilming van het boek van schrijver Gert-Jan Oplaat 'Mirrewinter op het platteland'. De film gaat over een boerenfamilie op een afgelegen boerderij in Markelo in het laatste oorlogsjaar, winter 1944. De voertaal is in het plaatselijk dialect, maar de film wordt Nederlands ondertiteld. Sinds de première in juni 2018 heeft deze film al meer 10.000 bezoekers gehad op diverse locaties. Wel graag vooraf reserveren. Dit kan via info@oortveld.nl


Inzameling Tolzichtmarkt

BRUMMEN - Voor de in het najaar van 2019 te houden Tolzichtmarkt kunt u op zaterdag 6 april 2019 van 10.30 tot 12.00 bij Tolzicht, Burg, de Wijslaan 35 Brummen, spullen inleveren uit grootmoeders tijd, boeken, speelgoed, elektra, CD's, DVD's enz.


Oud papier Eerbeek

EERBEEK- Komende zaterdag wordt er t.b.v. muziekonderwijs in Eerbeek papier opgehaald door muziekvereniging Eendracht in de volgende straten
(4e zaterdag); Veldweg, Rentmeesterstedeweg, Rentmeesterhof, en de wijk "Werfakker" (het gebied binnen de (incl.) Ringlaan, Groeneweg, (excl.) Boerenstraat en de spoorlijn).

De containers dienen voor 08:30 uur klaar te staan met de handvatten richting de weg en met het papier in (!) de container.