Van Hedel rolt de eerste bal. Foto: Marion Verhaaf
Van Hedel rolt de eerste bal. Foto: Marion Verhaaf

De kegelballen gaan weer rollen

BRUMMEN – De kegelaars in Brummen hebben weer hun eigen vertrouwde kegelhuis. De banen in Concordia werden in november 2018 noodgedwongen gesloten. Gelukkig is het de Brummense kegelclubs gelukt, met hulp van velen, om voorlopig weer in Brummen te kunnen kegelen. De officiële en feestelijke heropening van de banen werd donderdag 7 maart verricht door Burgemeester Van Hedel.

Het nieuws van het sluiten van de kegelbanen, sloeg in als een bom bij de verenigingen. Gelukkig konden de verenigingen al snel elders spelen, maar zij wilden niets liever dan de eigen banen bij Concordia Brummen. Sommige kegelaars dachten er over om helemaal te stoppen met hun sport. Het viel hen zwaar om steeds de afstand af te leggen naar omliggende locaties.

Door een nauwe samenwerking met de gemeente Brummen, het bestuur van de Koninklijke Nederlandse Kegelbond (KNKB) en de directie van Grolsch (eigenaar van het pand), is men er in geslaagd de kegelbanen te behouden voor de Brummense Kegelsport. Een sport die al ruim een eeuw in Brummen wordt beoefend en de traditie kan men nu voortzetten. Stichting Kegelsport Brummen (SKB) zal het gebruik in goede banen gaan leiden. Voorzitter Gerard Klein Heerenbrink is enorm blij met het feit dat de clubs weer op hun oude stek kunnen kegelen. "Wij hebben het gedeelte nu in bruikleen, tot duidelijk is wat er met het pand gaat gebeuren."