Afbeelding

Dartvereniging viert jubileum

BRUMMEN - Nog eens twintig leden erbij. Dat zou een verdubbeling zijn van het huidige aantal. Nog meer? Laat maar komen. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Richard Spiegelenberg (beheerder clubhuis) en Frank Wannet (penningmeester) willen hun Dartvereniging Brummen krachtig hernieuwd leven inblazen.

En nu is daar een mooi moment voor. De vereniging bestaat 15 jaar en bovendien wordt het clubhuis De Barrel (de barrel is het dikke stukje van de dartpijl) aan de Rhienderstein 8 officieel geopend. Op 16 maart wordt een open dag gehouden

De twee weten zeker dat er voldoende belangstelling is voor het darten. De sport is populair geworden dankzij mannen als Michael van Gerwen en Raymond van Barneveld. Het is een competitiesport, maar ook één waar gezelligheid een groot goed is. Richard is lid van het prille begin. " We speelden in 't Zwientje. Op enig moment besloten we de vereniging op te richten. Veertig leden hadden we op dat moment." Maar er ontstond met de beheerder van de horecagelegenheid enige onmin over de speelmomenten. Dat deed de vereniging geen goed. Leden bedankten of kwamen niet meer opdagen. Wannet: "Drie jaar geleden konden we deze ruimte kopen. Die hebben we opgeknapt, ingericht, dartborden aan de wand, een barretje. Keukentje. Elke donderdag en soms op vrijdag spelen we hier. Probleem: eigenlijk hadden we er geen vergunning voor, maar het werd gedoogd en de vergunning is op komst, dus kunnen we vol gas met de vereniging. Als het moet elke avond open."

De open dag zaterdag 16 maart begint om 15.30 met de officiële opening van het verenigingsgebouw. Aansluitend zijn er hapjes en drankjes en er kan uiteraard worden gedart. Voor iedereen toegankelijk!