Groots carnaval

BRUMMEN - Ook dit jaar werd carnaval weer uitbundig gevierd op de St. Pancratiusschool in Brummen. Er werd gestart met muziek en polonaise op het schoolplein en het uitroepen van de nieuwe Prins en Prinses Carnaval: Mels en Isa

Alle kinderen, meesters en juffen waren mooi verkleed. Van Belle en het Beest tot clowns, prinsessen, draken, spidermannen en ninja's. De school was omgetoverd tot een groot carnaval festijn, met heel veel muziek en dans. In de ochtend waren er optredens en dans in het speellokaal.

Als afsluiting was er een carnavalsoptocht georganiseerd door de buurt, de Prins en Prinses Carnaval gingen in de bakfiets voorop. En als extraatje werd Ellis Gerbrands in het zonnetje gezet. De Pancratiusschool kijkt terug op een geslaagde dag.


Anny Cactus

BRUMMEN - Op 5 maart heeft de Zonnebloem afdeling Brummen met 11 gasten met een fysieke beperking en 6 vrijwilligers een bezoek gebracht aan 'Anny Cactus', een cactus paradijs van 6000 m2 met meer als 2500 verschillende soorten cactussen.

Om 14.00 uur werd de groep verwelkomd door Anny Cactus zelf. Anny van der Meer runt dit geweldige belevingscentrum samen met haar man Bert. Na eerst een lekker kopje koffie of thee met een eigengemaakte koffiekoek te hebben genuttigd, kon de ontdekkingstocht in deze plantenoase beginnen.

Het zijn zeker niet alleen cactussen, ook exotische planten en allerlei soorten Aloé Vera. Er gingen dan ook heel wat stekeligheden in de auto´s mee terug!