Afbeelding

Stekeligheden bij de Zonnebloem

BRUMMEN - Op 5 maart heeft de Zonnebloem afdeling Brummen met 11 gasten met een fysieke beperking en 6 vrijwilligers een bezoek gebracht aan 'Anny Cactus', een cactus paradijs van 6000 m2 met meer als 2500 verschillende soorten cactussen.

Om 14.00 uur werd de groep verwelkomd door Anny Cactus zelf. Anny heet eigenlijk Anny van der Meer en runt dit geweldige belevingscentrum samen met haar man Bert. Na eerst een lekker kopje koffie of thee met een eigengemaakte koffiekoek te hebben genuttigd, kon de ontdekkingstocht in deze plantenoase beginnen.

Dat er zoveel cactussen van over de gehele wereld bijeen stonden, deed de gasten versteld staan! Het zijn zeker niet alleen cactussen, maar ook exotische planten en allerlei soorten Aloé Vera. Zelfs de ' koningin van de nacht' groeit er. Helaas heeft deze bijzondere plant momenteel geen knoppen, alleen in de hoogzomer. De plant bloeit alleen 's nachts een aantal uren, de volgende morgen zijn haar bloemen verwelkt.

Er werd volop genoten. Na afloop kregen de gasten als attentie een kleine cactus cadeau. Het zal u niet verbazen dat ook in de cactusshop nog goede zaken werden gedaan en heel wat stekeligheden in de kofferruimte van de auto´s mee terug gingen!

De Zonnebloem afdeling Brummen kijkt terug op een zeer geslaagd uitje.