Foto: Mariska Massop
Foto: Mariska Massop Foto:

Ploegen voor bijenlint met bloemen

LEUVENHEIM - Het zat menner Harry van der Velde, onder de kinderen van OBS De Rietgors in Leuvenheim bekend als Opa Harry, niet mee op maandagmorgen 4 maart. Om de trekpaarden ter plaatse te kunnen krijgen, had hij regen, storm en hagel doorstaan.

En eenmaal op de weide van de basisschool, bleken er dikke wortels in de weg te zitten waardoor de ploeg steeds vastliep. Gelukkig waren er genoeg vaders en moeders om een handje toe te steken met riek en schep. Maar toen de laatste voren gemaakt werd, begaf het hout van de ploeg het ook nog eens en was het echt einde oefening.

Voor de kinderen maakte dat gelukkig niet veel uit. Het ploegwerk sloot perfect aan bij het nieuwe project 'Omgaan met de natuur' en er werd dus niet alleen toegekeken en sap gedronken; ook werd er gevlogd. De Rietgors heeft een prijs gewonnen voor De Ideale Schoolomgeving en daarin wordt de weide verder uitgebreid met toestellen die het buitenspelen nog aantrekkelijker gaan maken.

Het ploegwerk werd verricht voor de aanleg van een bijenlint met bloemen – eveneens een onderdeel van de uitbreidingen.

Toen Opa Harry zijn paarden weer had ingeladen en de lucht openbrak, waren de kinderen al op weg naar de bioscoop in Zutphen om met zijn allen de film 'WAD' van dorpsgenoot Ruben Smit te bekijken.