Trucks wachten in de rij op de weegbrug!

EERBEEK – Wie in de ochtend op de Harderwijkerweg vanaf de "Papierrotonde" richting Loenen wil rijden, moet eerst een hele rij vrachtwagens passeren. En dat met de nodige risico's. Vanaf de rotonde staan deze wagens namelijk geparkeerd op de weg, wachtend op de openstelling van de weegbrug bij de papierfabriek. Als alles meezit, zal dit probleem opgelost worden in de nieuwe plannen voor de N786 Dieren-Apeldoorn. Zo vertelde men op de bijeenkomst bij de Korenmolen op 19 februari jl.

Tijdens deze avond werden de plannen voor de verkeersafwikkeling rondom Dieren, Laag-Soeren en Loenen besproken. De provincie Gelderland, de Industriekern Eerbeek-Loenen (IKEL) en de gemeente Brummen, Apeldoorn en Rheden, presenteerden gezamenlijk de aanpak hiervoor.

Drukbezochte avond

Het was een zeer drukbezochte avond met zo'n honderd bewoners uit de gebieden waar de N786 door heen loopt, maar ook van de gebieden die nu drukker bereden zullen gaan worden.

Max Schurink (Projectmanager Provincie Gelderland) vertelde aan de hand van diverse dia's, over de upgrade van het bestaande tracé.

Vanaf de traverse in Dieren wordt het doorgaande verkeer straks doorgeleid richting de Dierenseweg langs het kanaal. Zo worden de wegen door Dieren en vooral Laag-Soeren enorm ontlast. Zo komt het vrachtverkeer via de N787, de Hallseweg en de Loubergweg, het industriegebied van Eerbeek binnen. De bedoeling is, dat men ook die route weer gaat gebruiken om het dorp uit te rijden en niet via Loenen naar Apeldoorn gaat, maar weer via Dieren richting Arnhem en daar de snelwegen volgt.

"Het zal een omschakeling gaan worden, dat zien wij als Provincie en de andere partijen, zeker voor ons," aldus Schurink.

Inspraak door bezoekers infoavond

Vooral tijdens het napraten, kwam ook de voornoemde gevaarlijke situatie bij DS Smith aan de Harderwijkerweg (een Provinciale weg) ter sprake.

Rob Huisman (Verkeersdeskundige) reageerde als volgt: "Deze situatie zal moeten worden opgelost, bijvoorbeeld door middel van het aanpassen van de rotonde. Maar zeker moet er ruimte komen, waar de vrachtwagens kunnen worden opgesteld, alvorens de weegbrug op te kunnen." Ook in het vervolgtraject van deze plannen, kunnen de inwoners van de omliggende gebieden meepraten over het geheel. "Geef aan waar de knelpunten volgens u zitten, zodat wij die kunnen meenemen!"