Schrijfster Willeke Meijer (midden) geflankeerd door stemactrice Tracey van Eijk en Ben Gotink. Foto: Marion Verhaaf
Schrijfster Willeke Meijer (midden) geflankeerd door stemactrice Tracey van Eijk en Ben Gotink. Foto: Marion Verhaaf Foto:

Presentatie luisterboek in Eerbeek

Eerbeek – Op 15 januari jl. was de presentatie van het luisterboek van Willeke Meijer, "Mijn jeugd vermoord". In de studio van SC-Multimedia (Eerbeek) waar het boek is opgenomen, kreeg de schrijfster het resultaat overhandigd door stemactrice Tracey van Eijk en werd er een geluidsfragment ten gehore gebracht van het boek aan een klein gezelschap. – Een indrukwekkend geluidsfragment zelfs, het boek gaat namelijk over het geestelijke en seksueel misbruik van de schrijfster vanaf haar zevende levensjaar.

Het duurde bijna een jaar voordat het boek op band was ingesproken. "Soms ging ik te snel, de scènes waren te heftig en ik wilde er doorheen, maar dat doet het verhaal geen goed," vertelt stemactrice Van Eijk.

"Het is geen leuk verhaal"

Wie het boek beluistert, wordt geleid door een leven, waarin zij zowel geestelijk als lichamelijk werd mishandeld door haar eigen moeder en zelfs 'verkocht' aan pedofielen.

Het zorgt voor een levensgroot trauma en ze gaat van de ene naar de andere gewelddadige relatie. Als haar oudste dochtertje wordt verkracht is de maat vol en grijpt ze in. De verantwoordelijke brengt zij met vele messteken om het leven. Hiervoor zat zij twaalf jaar in de gevangenis.

"Dit is mijn verhaal. Het is geen leuk verhaal. Als je het niet wilt lezen, sluit dan het boek, leg het neer en wandel weg." aldus Willeke Meijer.