Foto's: Marion Verhaaf
Foto's: Marion Verhaaf

Wel bomen maar geen veiligheid!

Brummen – In november 2017 besteedden we al aandacht aan de gevaarlijke verkeerssituatie op het Stroomdal in Brummen. De gemiddelde snelheid is 55 km/h terwijl er slechts 30 km/h mag worden gereden. Na het plaatsen van de matrixborden is er weinig actie geweest, ondanks toezeggingen van de gemeente. Reden te meer voor Dorieke Bosman om wederom aan de bel te trekken bij de gemeente.

Omwonenden houden nog steeds hun hart vast. "Vanaf 6.00 uur is de straat al een racebaan. Dan gaan de zakenmannen aan het werk. Met het werkverkeer vanuit de nieuwe wijk, maakt dat het er niet veiliger op voor de kinderen die op hun fiets naar school gaan!" aldus een zeer bezorgde Bosman.

"Beloftes worden niet nagekomen en de wethouder kan hier wel bomen poten voor dat voedselbos, maar onze veiligheid is zeker niet belangrijk?" Hiermee duidt Bosman vooral op het feit dat er geen werkverkeer meer zou rijden door de straat, maar dat is nog steeds het geval. Bernards, Adviseur Verkeer van de gemeente Brummen, reageerde via de mail. Samen met de bewoners, politie en Veilig Verkeer Nederland zal er, tijdens een informatieavond in maart, worden bekeken welke maatregelen er nodig zijn het Stroomdal een veilig weg te laten zijn. Zo wordt er als eerste aanzet gesproken over het aanbrengen van twee plateaus. De uitnodiging voor deze avond zal aan de bewoners van het Stroomdal per brief worden toegezonden.

Afbeelding