Ilja Wensink
Ilja Wensink Foto:

Wie wordt zakenvrouw 2018

BRUMMEN – Drie vrouwen afkomstig uit de gemeente Brummen, zijn genomineerd voor zakenvrouw 2018 door FEM! In drie categorieën kunnen stemmen worden uitgebracht op zakenvrouwen uit de regio, daarnaast verdeelt een vakjury punten in elke categorie. Naast de eer en de titel zijn er leuke prijzen te winnen voor elke winnares.

Hella Soethof en Ilona de Haan richtten in 2015 FEM! op. Zij ervoeren zelf dat netwerken vaak niet zo toegankelijk is als het lijkt te zijn. Met deze verkiezing hopen zij een plek te creëren waar vrouwen uit de Stedendriehoek met uiteenlopende functies en rollen in verschillende sectoren hun kennis en ervaring gaan delen waardoor deze in de regio groeit en men eigen talent herkent en erkent. De drie genomineerden uit onze gemeente staan allen in dezelfde categorie en zijn daardoor elkaars concurrenten, al voelen zij dit zeker niet zo. Hun categorie is: Creative Brain. Stemmen kan tot 28 februari via http://fem-netwerk.nl

Léontine van Geffen-Lamers (Monumentenfotograaf)

Léontine is monumentenfotograaf voor diens bewoners, eigenaren maar ook organisaties en bedrijven die in monumenten werken of deze beheren. Door haar foto's laat zij ons als toeschouwer anders kijken naar deze gebouwen, mede door de vele details die zij vastlegt. Met een fotoreportage van de organisaties en bedrijven laat zij perfect zien wat hun werk is. Van Geffen-Lamers voelt zich thuis in deze gebouwen en toont dat tot in detail. Deze fascinatie voor monumenten komt misschien omdat zij zelf opgroeide in een oud huis, delen waren uit de 17e eeuw en daar deed zij menig ontdekkingstocht. Daarnaast heeft zij een boek gemaakt met Powervrouwen, uiteraard met eigen foto's. Ook zet zij zich in voor het goede doel, Free a Girl waarbij zij kinderen redden uit de seksindustrie. Daarvoor liet zij zich al eens een dag opsluiten in een klein hokje "op water en brood".

Ilja Wensink (By Ilja)

Ilja Wensink geeft vooral creatieve workshops zoals zelf sieraden maken, kleurrijke tassen maken of juist voor een vrijgezellendag gezellig samen bezig zijn. Het is eigenlijk allemaal begonnen met slagletterarmbanden. Nu is haar bedrijf zo gegroeid dat zij zich daar volledig op kan richten, naast haar gezin natuurlijk. De workshops geeft zij tegenwoordig ook voor en in samenwerking met bedrijven voor hun personeel. Dat zij nu is genomineerd voor zakenvrouw 2018, is toch wel een hele verrassing. "Het begon ooit als een hobby en dat ik daar nu mijn werk van heb kunnen maken is al heel erg leuk, maar dan ook nog deze nominatie? Super. Geen idee wat mijn kansen zijn, ik wacht het wel af," zo vertelt ons een enthousiaste Ilja Wensink.

Margrieta Oomkes (KartonDesign)

Op de vraag hoe Oomkes deze nominatie vindt antwoordt zij het volgende: "Ik vind het erg leuk, ik wist helemaal niet dat dit er was, dus super leuk dat iemand die ik niet ken mij genomineerd heeft!" Oomkes heeft ruim 12 jaar ervaring als ontwerpster bij verschillende producenten van golfkarton en is technisch specialist in Karton. Volgens haar leent karton zich uitermate voor praktische toepassingen in dagelijks gebruikt. Denkt u aan verpakkingen maar ook in standbouw, displays, tafels, stoelen, lampen enz. "Alles kan van Karton," zegt zij dan ook. Dit liet zij kortgeleden zien tijdens de uitzending van Woontips op RTL4. De meubels stonden in haar huis in Eerbeek opgesteld en zo kon zij de eenvoud en schoonheid goed laten zien. Aan haar creatieve brein ontspringen verschillende ontwerpen die veelal toepasbaar zijn.

Léontine van Geffen-Lamers (Foto: Arnold Reyneveld)
Margrieta Oomkes