Afbeelding

Brummen wil bouw 15 appartementen mogelijk maken

Algemeen

GEMEENTE BRUMMEN - De gemeente Brummen wil de bouw van vijftien appartementen op de Kampweg 46 mogelijk maken. Het ontwerpbestemmingsplan daarvoor wordt zes weken ter inzage te leggen. Op de locatie was voorheen een Spar supermarkt gevestigd, nu zit een kringloopwinkel in het pand.

Een projectontwikkelaar heeft het pand aangekocht om er woningbouw te ontwikkelen. Inmiddels heeft deze aan de hand van een ruimtelijk wensenlijst die door het Gelders Genootschap is opgesteld een bouwplan gemaakt voor vijftien appartementen.

De gemeente wil graag meer betaalbare woningen. De tweekamerappartementen die de ontwikkelaar wil bouwen passen goed in deze categorie. Ze zijn geschikt voor kleine huishoudens, starters en/of ouderen.

Maar niet iedereen is blij met het plan. De omwonenden van het plangebied zijn kritisch en hebben ernstige twijfels over het ontwerp. Dat bleek tijdens een informatieavond op 6 april van dit jaar waarvoor alle omwonenden gericht waren uitgenodigd. Veertig mensen kwamen daarop af. Een veel gehoorde opmerking was dat het gebouw te hoog is voor dit deel van de kern Brummen. Ook werden zorgen uitgesproken over het verlies van uitzicht, een risico op aantasting van privacy en een toename van schaduwwerking. Ook na afloop van de avond kwamen nog veel e-mailberichten binnen met vragen, opmerkingen en bezwaren ten aanzien van het bouwplan.

De ontwikkelaar en architect hebben geprobeerd rekening te houden met de klachten. Zo is er een wijziging in kleurstelling aangebracht en is er een schaduwstudie uitgevoerd. Maar dat heeft niet geleid tot volledige tevredenheid bij de omwonenden.

Een tweede kwestie is dat het kringloopcentrum dat nu in het pand is gevestigd nog geen alternatieve locatie heeft, waar de activiteiten kunnen worden voortgezet. Deze kringloopwinkel wordt gerund door jongeren woonachtig in de gemeente Brummen en omgeving. De gesprekken met de ondernemer hebben niet geleid tot een concrete plek waar deze winkel kan worden voortgezet. De toekomst is vooralsnog dus onzeker.

Aansluitend aan de bestaande bebouwing ligt een gemeentelijk terrein. Om 15 appartementen te kunnen bouwen heeft de ontwikkelaar een deel van deze gronden nodig. Inmiddels is er een informeel akkoord over de voorwaarden om te komen tot uitruil en deels verkoop van de benodigde grond.

Uit de krant

Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 22 uur geleden
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 22 uur geleden
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 23 uur geleden
Foto ter illustratie.
Doe mee met ons gezellige Buurtklusteam! Algemeen gisteren
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen gisteren
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen gisteren
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen gisteren
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21