Jelle Draisma (links) en Jeroen van de Kemp (rechts) van Draisma Bouw verrichtten onlangs met wethouder Pouwel Inberg een symbolische handeling op het bouwterrein aan de Loensenweg. Foto: Peter Lous
Jelle Draisma (links) en Jeroen van de Kemp (rechts) van Draisma Bouw verrichtten onlangs met wethouder Pouwel Inberg een symbolische handeling op het bouwterrein aan de Loensenweg. Foto: Peter Lous

‘Onder appartementen moeten winkels komen’

Algemeen

EERBEEK - De benedenverdieping van het nieuw te bouwen appartementencomplex aan de Loenenseweg in Eerbeek moet plaats gaan bieden aan detailhandel in plaats van aan een gezondheidscentrum. Dit is het standpunt en de nadrukkelijke wens van Ondernemersvereniging Eerbeek (OVE).

OVE-voorzitter Alice Weltevreden zegt overvallen te zijn door het bericht dat de gemeente vorige week verspreidde met daarin de zin: ‘Op de begane grond komt een grote ruimte voor een maatschappelijke functie, zoals bijvoorbeeld een gezondheidscentrum’. 

“Met heel veel moeite zijn we jaren geleden tot een ruimtelijke-economische visie voor het centrum van Eerbeek gekomen. Afgesproken is dat de detailhandel zich concentreert in het kernwinkelgebied en dat het Oranje Nassauplein een maatschappelijke invulling krijgt. Nu willen de projectontwikkelaar en de gemeente aan de Loenenseweg een maatschappelijke functie. Waar zijn we nou mee bezig? Houd je nou eens aan de afspraken”, zegt de duidelijk geagiteerde OVE-voorzitter. 

Komende woensdag heeft Weltevreden een gesprek met de wethouders Pouwel Inberg en Steven van de Graaf en enkele ambtenaren. In dit onderhoud zal de OVE-voorzitter niet alleen haar onvrede over de gang van zaken uiten, maar ook aandringen op het aanstellen van een centrummanager. “Hier moet gewoon een krachtig iemand op worden gezet. Iemand die er bijvoorbeeld voor kan zorgen dat de Hema en Ter Stal van het Oranje Nassauplein naar het kernwinkelgebied komen. Bijvoorbeeld onder in het nieuwe appartementengebouw aan de Loenenseweg.”

Draisma Bouw is van plan op het braakliggende terrein tegenover de Jumbo een complex van 22 appartementen te realiseren. Volgens gemeentewoordvoerder Gert-Jan van Dijk past een gezondheidscentrum op de plint (benedenverdieping, red.) binnen de huidige bestemming. “Een winkelbestemming is niet direct mogelijk. Dit hangt af van de winkelformule en het bestaande winkelaanbod. Er zou dan eerst marktonderzoek moeten plaatsvinden. Het is dus niet uitgesloten, maar de vraag is op dit moment niet aan de orde voor het gemeentebestuur omdat er geen verzoek is ontvangen om de bestemming te wijzigen.”

Van Dijk benadrukt dat de plannen nog niet geheel zijn afgerond en dat deze vermoedelijk begin juli in Eerbeek worden gepresenteerd. “Iedereen kan daarvan kennis nemen en zo nodig daarop reageren, ook de Eerbeekse ondernemers. Uiteraard staat het de OVE vrij om in contact te treden met de eigenaar van het perceel en de ontwikkelaar, Draisma Bouw uit Apeldoorn.”

Uit de krant

SHE komt out ijzer ook thuis ophalen.
Oud ijzeractie vv SHE Algemeen 30 minuten geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 36 minuten geleden
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 55 minuten geleden
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 1 uur geleden
Foto ter illustratie.
Doe mee met ons gezellige Buurtklusteam! Algemeen 2 uur geleden
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 2 uur geleden
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 3 uur geleden
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 uur geleden
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 uur geleden
Michelle Hofenk blij met support vanuit VV.Oeken.
Stichting 22Q11 blij met reclamebord bij vv Oeken Algemeen gisteren
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen gisteren
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34