Afbeelding

Lokaal Gelderland verlaat Brummen

Algemeen

BRUMMEN - Lokaalgelderland.nl heeft, zoals de makers zelf zeggen, op het hoogtepunt van hun bestaan de straten van Brummen en Zutphen verlaten. “Na bijna zes jaar het nieuws uit jouw buurt gebracht te hebben stopt LokaalGelderland met verslaggeving in de gemeenten Brummen en Zutphen,” laat het Gelderse nieuwsplatform weten.

Volgens de makers gingen in de regio de bezoekersaantallen door het dak en consumeerden vele duizenden mensen dagelijks het lokale nieuws via de website. Daarmee waren ze als journalist wel tevreden, maar ze concludeerden tevens dat “echter alles een prijs heeft, zo ook het beheren van een online platform.” Volgens de makers van Lokaal Gelderland waren de kosten voor bijvoorbeeld de server niet meer op te brengen. “Na lang gezocht te hebben naar andere oplossingen en alternatieven is besloten dat we zullen stoppen op ons hoogtepunt,” concluderen de makers van de lokale websites.

Lokaal Gelderland volgde in deze regio het nieuws met pen, microfoon en camera. Onderaanvoering van eindredacteur Jesse Sprikkelman waren Lex Hemelaar, Jelle en Harm Seubring dagelijks op pad om nieuws en achtergronden te vergaren. Maar dat was, zo laten ze nu weten, altijd op “ vrijwillige basis gedaan.”

Talrijke inwoners van deze regio hebben zich laten informeren door de makers van lokaalGelderland.nl, maar de werkwijze werd door menigeen in politiek en zakelijk Brummen met gemengde gevoelens gevolgd. Het videoverslag van een poging tot een interview met wethouder Eef van Ooijen over het bestemmingsplan Eerbeek werd door de wethouder gekwalificeerd als een “pownedtje”, een imitatie van de door Rutger Castricum geïntroduceerde confronterende journalistiek. Van Ooijen was er zichtbaar niet van gediend, probeerde de verslaggever en cameraman kwijt te raken en bleef ondertussen rustig naar passende antwoorden voor de verslaggever zoeken. Het onderwerp werd onder het kopje “Wethouder loopt weg voor camera” op de website gepubliceerd

Een ander slachtoffer van Jesse Sprikkelman was raadslid Mame Douma. Toen in korte tijd een reeks ontwikkelingen plaatsvonden rond eerst Lokaal Belang en later rond het door Douma opgerichte Democratisch Brummen werd de nestor van de Brummense raad omschreven als een“ omstreden, en absoluut niet geliefde, politicus”.

De makers van lokaalgelderland.nl blijven wel in de gemeente Lochem actief. In samenwerking met uitgever Fulltime Media brengen ze daar maandelijkse de krant LokaalLochem uit. Online zal nieuws gebracht worden via LokaalLochem.nl.

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 16 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 16 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 16 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 17 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 19 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 19 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 19 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 19 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 19 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 19 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 19 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 19 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 20 uur geleden