Duizendpoot Hay tijdens het opruimen van zwerfvuil. Foto: Marriëtte Verstappen
Duizendpoot Hay tijdens het opruimen van zwerfvuil. Foto: Marriëtte Verstappen

‘Voor mij staat de ‘MENS’ centraal’

Algemeen

BRUMMEN - Een groeiende groep inwoners verhuist vanuit alle windstreken naar Brummen. In deze rubriek stellen we nieuwkomers voor.

Hay (67) en Marriëtte (61) Verstappen verhuisden in december 2017 van Amstelveen naar Brummen. Via een makelaar kwamen zij in Brummen terecht en tijdens een bezichtiging was het raak. Hay: “we kwamen binnen en ik vroeg gelijk ‘waar kan ik tekenen?’, zo overdonderd was ik door het huis”. Na een mooie carrière als ICT’er voor o.a. KLM waarvoor hij de hele wereld heeft over gereisd werd het na de pensionering van Hay tijd om het drukke Amstelveen achter zich te laten. Eenmaal in Brummen ging het echtpaar direct aan de slag om contacten op te doen. Hay: “ik hou van aanpakken, ben graag bezig, dus eerst hebben we kennisgemaakt met de buren. Binnen een dag werden we al uitgenodigd voor een huwelijksjubileum. Ik ben ook op zoek gegaan naar vrijwilligerswerk, in Amstelveen heb ik heel lang voor het Rode Kruis gewerkt. Ik kwam snel in contact met Stichting Gelders Landschap. Ik help nu mee om drie tuinen te onderhouden. Ik heb het daar naar mijn zin, ik werk met leuke collega’s, de tuinen zijn prachtig en bevatten zeldzame bomen. Ik kwam ook snel in contact met BZZV – Brummen Zonder Zwerfvuil- via de Dorpsraad van Brummen waarvan ik ook lid ben. Ik vind het leuk om met meerdere dingen tegelijk bezig te zijn. Voor mij staat de ‘MENS’ centraal, dat vind ik een prachtig acroniem: ‘M’ staat voor milieu, ‘E’ staat voor energie. Ik ben ook energiecoach geworden en in die rol ik mensen help ik mensen te bezuinigen op hun energierekening. De ‘N’ staat voor natuur en de ‘S’ staat voor sociaal. Ik ben heel graag met mensen bezig.” Ook Marriëtte doet vrijwilligerswerk, zij werkt bij The Villa met kinderen met een rugzakje en is goed in bakken, handwerken (vooral quilten) en knutselen. Hay heeft één tip voor nieuwkomers: “probeer meteen contacten te leggen en pak vrijwilligerswerk op. Je krijgt er heel veel voor terug. Wanneer je dingen onderneemt waarvan je nog niet zoveel weet krijg je vanzelf meer kennis. Ga actief meedoen”. Naast al die vrijwilligerstaken vinden Hay en Marriëtte ook de tijd om drie keer per week te sporten in de sportschool. Hay blijft voorlopig wel in Brummen wonen: “het is gemoedelijk, men groet elkaar nog en is behulpzaam naar elkaar toe. Dat geeft een warm gevoel.” 

Oproep van de redactie: Bent u recent in de gemeente Brummen komen wonen en wilt u meedoen aan deze rubriek? Mail naar info@brummensnieuws.nl ovv ‘Nieuwkomers’

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 22 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 22 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 23 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen gisteren
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen gisteren
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen gisteren
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen gisteren
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen gisteren
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen gisteren
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 19 apr, 14:29
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 19 apr, 14:25
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 19 apr, 14:22
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 19 apr, 14:00