Foto: Annelies van Klinken.
Foto: Annelies van Klinken.

Ombudsteam Brummen/Eerbeek weer in de startblokken

Algemeen

BRUMMEN-EERBEEK - Het PvdA-ombudsteam, onder leiding van Eerbekenaar en coördinator Cor Flore, stond afgelopen coronatijd in de gemeente Brummen op een wat lager pitje dan normaal het geval was. Volgens hem is dat het gevolg van alle beperkingen die van hogerhand aan de bevolking werd opgelegd.

,,In haar 10-jarig bestaan heeft dit team menig ingezetene van de gemeente Brummen kunnen helpen door ze door het oerwoud van regels en wetten heen te loodsen. Het team is er trots op dat zij voor veel burgers van ALLE gezindten in de gemeente wat heeft kunnen betekenen. Bijna tweehonderd zaken zijn behandeld”, aldus Flore.

Hij vervolgt: ,,Het team is bijzonder verheugd dat een heel groot percentage van deze zaken in het voordeel van de desbetreffende personen/groepen positief zijn opgelost. Het PvdA-ombudsteam is hier bijzonder trots op. Zij gaat er vanaf nu weer vanuit dat er nog steeds problemen zijn bij de burger die zij niet opgelost krijgen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat het ombudsteam wél alles kan oplossen maar zoals gezegd wordt er veel ten gunste van de cliënt bereikt.”

Mocht het gevallen betreffen die niet door het team behandeld kunnen worden vanwege de moeilijkheidsgraat dan worden er andere wegen bewandeld. Dan wordt bijvoorbeeld de desbetreffende commissie van de PvdA-Tweede Kamerfractie geraadpleegd. Flore: ,,Mocht het dan een landelijk probleem zijn dan gaat die verder in de betreffende materie.” Het PvdA-team Brummen/Eerbeek wijst er nogmaals nadrukkelijk op dat dit team is ingesteld om ALLE burgers van de gemeente te dienen bij hun probleem. Deze kunnen heel divers zijn. Zij die in het sociaal-maatschappelijk leven in de knel komen doordat zij niet door een wirwar van regels en wetten weten te komen en daardoor een steuntje in de rug nodig hebben, kunnen zich in eerste instantie melden bij coördinator Cor Flore (0313-437962) Eerbeek of bij teamlid Betty Smit (0575-562777) Brummen. De eventuele én vertrouwelijke gesprekken worden altijd gevoerd in het bijzijn van twee teamleden. Verdere leden zijn Bruno de Vries (PR), Dinie de Vries-Maatman (teamlid), Fatma Tunç teamlid, allen uit Eerbeek en secretaris/notulist Hans van Spanje, tegenwoordig woonachtig in Zutphen. 

Uit de krant

Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 25 minuten geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 4 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 4 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 4 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 4 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 23 uur geleden
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen gisteren
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20