Afbeelding

Nachtvlinders zien

Algemeen

BRUMMEN - Hebt u wel eens een nachtvlinder van dichtbij willen zien, of er één gefotografeerd? Wat veel mensen niet weten is dat er verschrikkelijk veel nachtvlinders zijn, waarvan er ook heel veel prachtige kleuren hebben. 

Op vrijdagavond 24 september aanstaande krijgt u die kans. In samenwerking met gidsen van het IVN Eerbeek en omstreken organiseert het BBO, Bruisend Brummen Oikome, een nachtvlinderavond, om half acht, in de tuin van de woning aan de Cortenoeverseweg 68 in Brummen, het huis van familie Brummelman. Zij vinden het heel leuk dat bezoekers na het vallen van de avond in hun tuin op zoek gaan naar nachtvlinders die door Ultraviolet licht, voor onze ogen onzichtbaar maar voor sommige nachtvlinders onweerstaanbaar, aangetrokken worden. Op een opgespannen wit laken kunnen veel vlinders neerstrijken en door de toeschouwers met smartphone en camera gefotografeerd worden. De bezoekers kunnen met camera en smartphone ook in het donker op zoek gaan naar op de in de tuin staande bomen waarop de nachtvlinders aangetrokken worden door een voor hen smaak- en geur verspreidend mengsel van stroop en een paar andere lekkere zoete dingen. Dan is ook een kleine zaklantaarn of het licht van je smartphone handig bij het zoeken. Er zullen deskundige gidsen zijn die u/jou met raad en daag kunnen bijstaan en eventuele vragen beantwoorden.

Iedereen wordt hiervoor uitgenodigd en vooral voor ouders met kinderen is dit een geweldige ervaring. De zon gaat die dag onder om ca. half acht, en het is dan echt donker om acht uur, dus echt vroeger dan half acht hoeft u niet aanwezig te zijn.

Wij vragen aan de bezoekers: kom in verband met de beperkte parkeermogelijkheden zoveel mogelijk op de fiets, houd u aan de heersende Corona-maatregelen, blijf thuis als u zich niet goed voelt. Met de gemaakte foto’s kunt u/jij meedoen met de op 2 en 3 april in de Pancratiuskerk te houden expositie, waarvoor u de foto’s kunt opsturen naar: janloonstra44@gmail.com.

Naast de nachtvlinders kunt u met een ervaren IVN-gids op zoek naar vleermuizen. Daarvoor zijn twee deskundigen van het IVN aanwezig. De deelname is geheel gratis, maar een blijk van waardering voor het IVN is altijd welkom. Voor meer info: jan Loonstra: 0575-562565

Uit de krant

Afbeelding
B.T.C.B. tennist op nieuwe banen Algemeen 4 uur geleden
Nederland kampioene Felyne Boschloo in actie met Shakira.
Felyne Boschloo weer Nederlands Kampioen Algemeen 4 uur geleden
Sponsor Miel Velthorst met het gesponsorde team.
Dankzij sponsoren waterpoloërs geheel in stijl! Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Reactie op ingezonden brief van Ank van der Woude Ingezonden 4 uur geleden
Foto ter illustratie
Voorleesexpress Algemeen 4 uur geleden
De Marshoeve. Bron: Google maps.
Apeldoorn eist snel vertrek campingbewoners Algemeen 4 uur geleden
Ridder Walewein alias Hendri Schut.
Ridder Walewein in de Ludgeruskerk Algemeen 4 uur geleden
Michaelshoeve. Foto: Monique Schuite.
Is opvang statushouders wel volgens de regels? Algemeen 4 uur geleden
Foto ter illustratie.
Raad van State zet Gemeenteraad aan het werk Algemeen 4 uur geleden
Stort Doonweg.
"Provincie Gelderland schendt zorgplicht" Algemeen 4 uur geleden
Thijs Bleumink en Jelke Bouma samen op de fiets. Foto: Rutger Jongejan.
Gratis boodschappen bij een nieuwe fiets Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Meehuilen met de wolven Ingezonden 4 uur geleden
Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 18 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 22 uur geleden