Jeroen van der Giesen van Van der Giesen Autoshop. Archieffoto Marion Verhaaf
Jeroen van der Giesen van Van der Giesen Autoshop. Archieffoto Marion Verhaaf

Bekende autoshop verruilt Eerbeek voor Apeldoorn

Zakennieuws

EERBEEK/ APELDOORN - Klanten kunnen op zaterdag 6 augustus voor de laatste keer terecht bij Van der Giesen Autoshop aan de Stuijvenburchstraat 6 in Eerbeek. Het bedrijf van Jeroen van der Giesen verhuist in de dagen erna naar de nieuwe locatie: Schumanpark 115 (tel. 055-2002339) in Apeldoorn.

Volgens Jeroen ligt aan het verlaten van Eerbeek een zakelijke reden ten grondslag: “Het is best wel jammer dat het zo gaat, maar soms moet je zakelijk een keuze maken die verstandig lijkt. Op de huidige locatie loopt het huurcontract binnen afzienbare tijd af en in Eerbeek hebben we helaas geen passend ander pand kunnen vinden. Daarnaast speelt mee dat Apeldoorn een echte autostad is en dat 80 tot 85 procent van onze ritten nu al naar Apeldoorn gaat.”

Webshops

De Eerbeekse ondernemer begon op 7-7-2007 in zijn eentje Van der Giesen Autoshop aan het Oranje Nassauplein. In 2014 kocht hij zijn eerste verfmengmachine; nu heeft hij vijf machines. Twee jaar later volgde de lancering van de met hulp van echtgenote Miranda en schoonvader gebouwde eerste webshop, 123autolakken.nl. Inmiddels zijn dit er drie; 123verfshop.nl en 123motorlakken.nl zijn er bij gekomen. Een vierde webshop gericht op autopoetsmiddelen is in de maak.

In 2017 verhuisde Van der Giesen Autoshop naar een twee keer zo groot pand (300 vierkante meter) aan de Stuijvenburchstraat. In Apeldoorn krijgen Jeroen en Miranda en de vijf andere teamleden de beschikking over 500 vierkante meter. 

Audioapparatuur

Waar de verkoop van auto-onderdelen en- benodigdheden als remblokken, bumpers, lampen, olie, koelvloeistof, wisserbladen en audio voorheen voor een belangrijk deel de omzet bepaalden, is dat al lang niet meer zo. De meeste autobezitters bestellen deze spullen tegenwoordig online. “En in moderne auto’s zit al prima audioapparatuur, dus dat marktsegment is niet meer interessant”, zegt Jeroen.

Heel Europa

In Apeldoorn gaat Van der Giesen Autoshop zich richten op autolakken, autopoetsmiddelen en de in 2021 opgestarte sleutelservice. Qua autolakken is het bedrijf een van de grootste spelers: “We kunnen 99 procent van alle kleuren voor alle automerken maken en het overgrote deel gaat via de webshop naar klanten in heel Europa toe.” Rol- en kwastbare industriële coatings voor onder meer auto’s, machines en campers verkoopt Van der Giesen ook.

Op de nieuwe locatie krijgt Van der Giesen Autoshop meer een groothandel- en productiefunctie dan een detailhandelfunctie. Niettemin zijn ook particulieren hier straks van harte welkom, al is het maar om een sleutel bij te laten maken.

Uit de krant

Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 29 minuten geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 4 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 4 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 4 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 5 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen gisteren
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen gisteren
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20