Logo brummensnieuws.nl
Jeroen van der Giesen van Van der Giesen Autoshop. Archieffoto Marion Verhaaf
Jeroen van der Giesen van Van der Giesen Autoshop. Archieffoto Marion Verhaaf

Bekende autoshop verruilt Eerbeek voor Apeldoorn

  Zakennieuws

EERBEEK/ APELDOORN - Klanten kunnen op zaterdag 6 augustus voor de laatste keer terecht bij Van der Giesen Autoshop aan de Stuijvenburchstraat 6 in Eerbeek. Het bedrijf van Jeroen van der Giesen verhuist in de dagen erna naar de nieuwe locatie: Schumanpark 115 (tel. 055-2002339) in Apeldoorn.

Volgens Jeroen ligt aan het verlaten van Eerbeek een zakelijke reden ten grondslag: “Het is best wel jammer dat het zo gaat, maar soms moet je zakelijk een keuze maken die verstandig lijkt. Op de huidige locatie loopt het huurcontract binnen afzienbare tijd af en in Eerbeek hebben we helaas geen passend ander pand kunnen vinden. Daarnaast speelt mee dat Apeldoorn een echte autostad is en dat 80 tot 85 procent van onze ritten nu al naar Apeldoorn gaat.”

Webshops

De Eerbeekse ondernemer begon op 7-7-2007 in zijn eentje Van der Giesen Autoshop aan het Oranje Nassauplein. In 2014 kocht hij zijn eerste verfmengmachine; nu heeft hij vijf machines. Twee jaar later volgde de lancering van de met hulp van echtgenote Miranda en schoonvader gebouwde eerste webshop, 123autolakken.nl. Inmiddels zijn dit er drie; 123verfshop.nl en 123motorlakken.nl zijn er bij gekomen. Een vierde webshop gericht op autopoetsmiddelen is in de maak.

In 2017 verhuisde Van der Giesen Autoshop naar een twee keer zo groot pand (300 vierkante meter) aan de Stuijvenburchstraat. In Apeldoorn krijgen Jeroen en Miranda en de vijf andere teamleden de beschikking over 500 vierkante meter. 

Audioapparatuur

Waar de verkoop van auto-onderdelen en- benodigdheden als remblokken, bumpers, lampen, olie, koelvloeistof, wisserbladen en audio voorheen voor een belangrijk deel de omzet bepaalden, is dat al lang niet meer zo. De meeste autobezitters bestellen deze spullen tegenwoordig online. “En in moderne auto’s zit al prima audioapparatuur, dus dat marktsegment is niet meer interessant”, zegt Jeroen.

Heel Europa

In Apeldoorn gaat Van der Giesen Autoshop zich richten op autolakken, autopoetsmiddelen en de in 2021 opgestarte sleutelservice. Qua autolakken is het bedrijf een van de grootste spelers: “We kunnen 99 procent van alle kleuren voor alle automerken maken en het overgrote deel gaat via de webshop naar klanten in heel Europa toe.” Rol- en kwastbare industriële coatings voor onder meer auto’s, machines en campers verkoopt Van der Giesen ook.

Op de nieuwe locatie krijgt Van der Giesen Autoshop meer een groothandel- en productiefunctie dan een detailhandelfunctie. Niettemin zijn ook particulieren hier straks van harte welkom, al is het maar om een sleutel bij te laten maken.

Meer berichten
 


Week 30

De oplossing voor week 30 is: PARELOESTER 1 - 27 - 49 - 48 - 19 - 14 - 17 - 25 - 72 - 8 - 62

De oplossing voor week 30: