Logo brummensnieuws.nl
<p>Zakenpartners Jesse Wilbrink en Niek Klein Kranenbarg. Foto: Marian Oosterink</p>

Zakenpartners Jesse Wilbrink en Niek Klein Kranenbarg. Foto: Marian Oosterink

Mobiliteit kan levens veranderen

  Zakennieuws

BRUMMEN – Waar tot enkele jaren terug fietsenmaker Wilbrink nog het dorp voorzag van tweewielers, zet zijn zoon Jesse nu het bedrijf voort. Samen met zakenpartner Niek Klein Kranenbarg maakt hij iedereen mobiel met custom made handbikes en scootmobielen. 

Het oplossen van mobiliteitsproblemen zit Jesse Wilbrink in het bloed. “Mijn ouders namen in 2001 de hier al bestaande fietsenwinkel over. In die tijd kreeg mijn vader regelmatig aanvragen om iets speciaals te maken. Een elektrische skelter voor een gehandicapt jongetje of een handbike om voor een rolstoel te plaatsen. Met gebruik van een elektrische Sparta maakte hij er een en de eigenaar was zo blij, ‘daar moest hij meer mee doen’. In 2014 zijn we Frontline Bikes gestart. Mijn vader is de ‘Willie Wortel’, ik heb bedrijfskunde gestudeerd, zo vullen wij elkaar mooi aan. Sinds 2017 verkopen wij geen fietsen meer en richten we ons uitsluitend op de handbikes.”

Mobiliteit 

Maar na een paar jaar ontstond bij Jesse toch het idee nog een tweede bedrijf te starten. “Mijn vader zag dat niet meer zitten, maar met Niek hebben we nu Kranenbrink opgericht. Wij verkopen scootmobielen, rollators en rolstoelen, alles om mensen mobiel te houden. Bedienen we met de handbikes met name sportieve mensen die permanent rolstoelgebonden zijn, met de scootmobielen praat je vooral over mindervaliden en ouderen. Zo hebben we een hele diverse klantenkring.”

Steeds hipper

“Scootmobielen heb je in alle soorten en maten, en ze variëren daarom heel erg in prijs. Ze worden steeds hipper, we hebben allerlei uitvoeringen. De kleuren kunnen worden aangepast aan jouw persoonlijke voorkeur, maar je kunt ze ook voorzien van allerlei extra’s zoals een USB ingang, een telefoonhouder, diefstalbeveiliging en alarmsystemen die aangeven dat de scootmobiel is omgevallen. Voor de veiligheid is veel aandacht. De meeste klanten vragen direct om een vierwielige scootmobiel vanwege de hogere stabiliteit. Met onze configurator kun je hem helemaal custom made samenstellen, er is van alles mogelijk. De kleuren, een mooie wrap, verschillende spiegels, alles zo als jij het wilt. Het is net als het kopen van een auto.”

Service

Het motto van beide bedrijven is; ‘Onze klanten zijn ons visitekaartje’. “Een tevreden klant zal altijd een nieuwe aanbrengen. Daarom investeren we veel tijd in onze klanten. We luisteren naar hun wensen en zijn ze niet in staat naar de winkel te komen, dan laden wij enkele modellen in en rijden naar hun toe. We nemen een taartje van Jolink mee en maken er echt een beleving van. Ook het onderhoud en de reparaties verzorgen wij aan huis. We hebben de ambitie om snel te groeien met meerdere vestigingen, maar die persoonlijke aandacht en topservice, die willen we hoe dan ook blijven garanderen.”

Positief veranderen

Jesse realiseert zich goed dat de scootmobiel een nogal stoffig imago heeft. “En toch denken wij dat we in de toekomst steeds meer mensen op een scootmobiel zullen zien. Er komen steeds meer ouderen, die steeds langer thuis blijven wonen. Om hen mobiel te houden is de scootmobiel uitermate geschikt. We krijgen hier regelmatig mensen die hun rijbewijs niet meer kunnen verlengen of vrijwillig stoppen met autorijden. Die verkopen dan de auto en kopen daarvoor een mooie scootmobiel. Dan kunnen ze toch weer op pad. Maar nog mooier, we krijgen hier ook mensen die al heel lang geïsoleerd leven en waarbij de scootmobiel of handbike echt het verschil kan maken. Daar doen we het voor! Iemand weer mobiel maken kan diens leven echt positief veranderen.”

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: