Logo brummensnieuws.nl
<p>RV & PC &#39;De IJsselruiters&#39; draagt de zonnepaneleninstallatie definitief over aan de co&ouml;peratie.</p>

RV & PC 'De IJsselruiters' draagt de zonnepaneleninstallatie definitief over aan de coöperatie.

De IJsselruiters dragen zonnedak over aan coöperatie

  Zakennieuws

BRUMMEN - Het bestuur van RV & PC de IJsselruiters heeft op vrijdag 12 maart de 650 zonnepanelen van het zonnedak op de manege symbolisch overgedragen aan coöperatie PCR Zonnig Brummen, een project-coöperatie van BrummenEnergie. In deze coöperatie zijn alle 53 eigenaren van de zonnepanelen op het dak van de manege verenigd. 

Rutger der Nederlanden, voorzitter van RV & PC de IJsselruiters, droeg het zonnedak symbolisch over door een cheque uit te reiken aan Katinka van der Weerden, Danielle Noordermeer en William Tuil. Zij zijn alle drie deelnemers in het project Zon op IJsselruiters en trotse eigenaren van een aantal van de panelen op het dak van de manege. Zij wekken nu zelf stroom op en profiteren ook nog eens van een flinke besparing op hun energierekening, doordat zij een korting krijgen op hun energiebelasting.

Dak IJsselruiters

RV & PC de IJsselruiters hebben hun dak gedeeltelijk ter beschikking gesteld aan de coöperatie PCR Zonnig Brummen om 650 zonnepanelen te plaatsen op het dak van de manege. De vereniging combineerde dit project met het saneren van het asbestdak en het monteren van een nieuw dak op de kleine hal. BrummenEnergie heeft financieel bijgedragen aan deze sanering. Ook is de TL-verlichting vervangen door duurzame LED-verlichting. Op 23 december 2020 is de installatie gereed gemeld bij netbeheerder Liander en er wordt sinds eind december elektriciteit opgewekt.

Stroom afnemen 

BrummenEnergie wekt in de gemeente Brummen zelf duurzame stroom op. Wilt u stroom uit uw eigen achtertuin afnemen tegen een voordelig tarief? Kijk op https://brummenenergie.nl/energie-afnemen hoe u stroom kunt afnemen.

BrummenEnergie

BrummenEnergie is een burgerinitiatief die gelooft in eigen kracht. De coöperatie adviseert vrijwillig huiseigenaren hoe ze energie kunnen besparen en leggen zonnedaken en zonneparken aan, dat laatste altijd samen met de omwonenden. De energiecoöperatie vindt dat diegenen die de lasten ervaren van de energietransitie ook moeten delen in de lusten. BrummenEnergie heeft geen winstoogmerk: de winst die gemaakt wordt steekt de coöperatie in lokale projecten die de Brummense gemeenschap ten goede komen. Energie van en voor Brummen.

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: