Logo brummensnieuws.nl
<p>Marion Verhaaf, Bekwaam Afscheidsfotografe. Foto gemaakt door: Liesbeth Stam</p>

Marion Verhaaf, Bekwaam Afscheidsfotografe. Foto gemaakt door: Liesbeth Stam

Succesvolle afsluiting opleiding Bekwaam Afscheidsfotograaf

  Zakennieuws

BRUMMEN - Afgelopen zondag 13 december hebben 6 kersverse afgestudeerde Bekwaam Afscheidsfotografen hun diploma in ontvangst mogen nemen. Onder hen was Marion Verhaaf uit Brummen.

Het was een vreemd jaar voor iedereen, maar ook voor de 6 cursisten die afgelopen januari zijn gestart aan de opleiding “Bekwaam Afscheidsfotograaf” bij Boukje Canaan. Ondanks de beperkingen, werd het een goed samenwerkend team dat ook buiten de lessen veel contact met elkaar had. Zij ondersteunden elkaar waar nodig en inspireerden elkaar enorm tijdens de opleiding. Tijdens het examen op 1 december hebben zij een eindpresentatie gehouden over hun werk en hoe zij zich gaan neerzetten als afscheidsfotograaf. Het was bijzonder mooi om te zien, dat ieder dit op zijn eigen vlak in de afscheidsfotografie gaat doen en door sommigen al gedaan wordt. Gedurende de opleiding hebben zij een enorme groei doorgemaakt, waardoor zelfs verborgen kwaliteiten werden ontdekt, die zij nu kunnen inzetten voor hun werk als Bekwaam Afscheidsfotograaf. Op 13 december kregen zij hun diploma uitgereikt.

Één van de afgestudeerden is Marion Verhaaf uit Brummen, zij rondde de opleiding Cum Laude af. In 2018 heeft zij het afscheid mogen fotograferen van een dierbare vriend. Na afloop wist ze zeker dat ze dit vaker wilde doen en toen ze de kans kreeg de opleiding te volgen, heeft ze die met beide handen aangegrepen. Door haar werk voor Stichting Still, waarbij zij met en voor ouders een laatste reportage maakt van hun overleden kindje, is de dood zeker geen taboe meer. Zij stelt op haar website dan ook: ‘Je zult nooit de echte waarde van een moment weten, tot het een herinnering zal zijn.’ Juist in deze tijden waarin niet iedereen bij een afscheid aanwezig mag en kan zijn, is een afscheidsfotograaf onontbeerlijk. “Als afscheidsfotografe ben ik een verlengstuk van het geheugen van de nabestaanden. De dagen rondom een afscheid beleven zij vaak in een roes en zo gaat er veel langs hen heen. Door foto’s te hebben van deze momenten, in bijvoorbeeld een album, is dat voor hen een naslagwerk dat zij kunnen bekijken wanneer zij dat maar willen. En op deze manier kan ik bijdragen aan de rouwverwerking,” aldus Marion Verhaaf. Een afscheidsfotograaf werkt stil, op de achtergrond en laat de foto’s spreken als er geen woorden te vinden zijn. Wilt u meer over haar als afscheidsfotografe weten? Kijk dan vooral op www.marionfotografie.nl.

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: