Logo brummensnieuws.nl
<p><strong>Echtpaar Tineke en Hein Bouma</strong></p>

Echtpaar Tineke en Hein Bouma

(Photographer: Marja Poldermans)

25 jaar Jumbo Bouma

  Zakennieuws

ZUTPHEN/ BRUMMEN – Begonnen als Super in een noodvoorziening in de destijds in aanbouw zijnde wijk Leesten, heeft het echtpaar Hein en Tineke Bouma met veel doorzettingsvermogen het gebracht tot een prachtige Jumbo supermarkt op de huidige plek in het winkelcentrum in Leesten én een vestiging in Brummen.

25 jaar geleden namen zij de stap om vanuit het hoge noorden te verhuizen naar Warnsveld en voor zichzelf te beginnen als franchisenemer. Aanleiding was de verkoop van de supermarkt van de heer Gielink, vader van Tineke, waar Hein tot dat moment werkte. De Bouma’s startten als Super, werden daarna Super de Boer, doorstonden de prijzenoorlog om vervolgens in 2010 onder de Jumbo-vlag voort te bestaan. Vanaf 2007 werd zoon Jelke Bouma mede-eigenaar.

Om het 25-jarig jubileum van zijn ouders niet ongemerkt voorbij te laten gaan, ging Jelke in zee met het bedrijf Blauwe Stokstaart. Eigenaar Marja Poldermans, fotograaf en vormgever, is gespecialiseerd in het werken voor familiebedrijven. Het plan ontstond om een boek te maken over de familiegeschiedenis en een magazine voor de medewerkers. De voorbereiding duurde een jaar, met onder andere interviews met de drie generaties, (oud-)medewerkers en klanten, fotoshoots en het doorzoeken en digitaliseren van het archief.

Maandag 30 november was het zover: in de Jumbo in Zutphen overhandigde Jelke met veel plezier het boek ’25 jaar bouwen aan de toekomst’ en het magazine ‘Bouma’ aan zijn ouders. Dit onder het toeziend oog van personeelsleden Mathijs en Wilma, die beiden meegewerkt hebben aan een interview voor het boek. Namens Jumbo was aanwezig Erik Bolwerk, operationeel manager, om Hein en Tineke namens het concern een gouden Jumbo-speld te overhandigen.

Door corona kon er helaas nu geen groot feest georganiseerd worden, maar dat hoopt Jelke Bouma in 2021 alsnog te kunnen doen, zodat ook het overige personeel betrokken wordt bij het behalen van deze bijzondere mijlpaal.

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: