Logo brummensnieuws.nl

Stuyv Inn: een café voor en door het dorp

  Zakennieuws

EERBEEK - Gert-Jan Blom en Sander Wehrmeijer zullen begin volgend jaar een ware jongensdroom in vervulling laten gaan: het openen van een eigen café. De Eerbekenaren zijn al van kleins af aan vrienden, en vonden dat het tijd was om een plek te creëren waar nieuwe generaties mooie herinneringen kunnen maken, zoals zij dat vroeger deden in café Spoorzicht.

Spoorzicht moest enkele jaren geleden helaas plaatsmaken voor andere doeleinden, vertellen de twee vrienden. Sander: “Dat café ging weg, en toen ontstond er een een gat in het centrum van Eerbeek. Waar ga je naartoe, waar ontmoet je mensen? Ik wil mijn drie zoons graag meegeven dat ze later in de kroeg vrienden kunnen maken, net zoals wij dat deden.”

Gert-Jan en Sander waren al langere tijd bezig met het plan om een nieuw café op te zetten in hun geliefde Eerbeek. “We zijn van dromen en ideeën naar serieuze actie overgegaan,” zegt Sander. “Het is dus echt iets waar we al meerdere jaren over aan het nadenken zijn, en nu hebben we het geschikte pand ervoor gevonden.”

Kom binnen

Het nieuwe café gaat ‘Stuyv Inn’ heten. Gert-Jan: “De naam heeft meerdere betekenissen. Het café is namelijk gelegen aan de Stuyvenburchstraat, en in het plaatselijke dialect betekent ‘stuif in’ iets als ‘kom binnen’. Daarnaast is ‘inn’ natuurlijk Engels voor pub of café.”

Gert-Jan heeft al twintig jaar ervaring in de horeca, en voor hem is het starten van een eigen zaak een droom die uitkomt. Hij zal dan ook het gezicht van Stuyv Inn worden. Sander aan de andere kant is werkzaam in de zorg, en zal zich meer op de achtergrond houden. Hij heeft de taak op zich genomen om de leefbaarheid van Eerbeek te bevorderen en wil van Stuyv Inn een sociale onderneming maken, die gericht is op het dorp en op samenwerking tussen plaatselijke ondernemers.

Een plek voor iedereen

Stuyv Inn zal een balans bieden tussen kwaliteit en betaalbaarheid, en tussen laagdrempeligheid en een moderne uitstraling. Gert-Jan: “Het wordt een plek waar iedereen zich op zijn of haar gemak voelt. De lunch- en dinerkaart worden modern, het zal bijvoorbeeld mogelijk zijn om bepaalde kleinere gerechten samen te delen. We streven hierbij naar een laagdrempelige sfeer en naar betaalbaar eten dat tegelijkertijd van een hele goede kwaliteit is. Je moet lekker kunnen eten, lekker kunnen drinken, en het moet zo lekker zijn dat je nog een keer terug wil komen.”

De nieuwe horecagelegenheid zal de vorm krijgen van een eetcafé waar zowel lunch als diner wordt geserveerd, maar waar je ook gezellig kunt blijven hangen voor een drankje en een potje biljart. Er zal een restaurantgedeelte komen, een kroeg-gedeelte en een kelder die af te huren is voor besloten feestjes. Aan de voorzijde van het café komt een ruim terras midden op het plein, zodat iedereen gezellig kan aanschuiven. Momenteel is er overleg gaande tussen de gemeente en de viskraam die zich nu nog drie keer per week op deze plek vestigt, zodat de partijen op een prettige manier tegelijkertijd zaken kunnen doen.

Bruisend middelpunt

Gert-Jan en Sander nemen de pleinfunctie van hun café met ruim terras serieus. “Vroeger was dit echt het plein waar alles gebeurde, dus die levendigheid willen we graag terugbrengen,” zegt Gert-Jan. De twee vrienden zijn van plan om het centrum van Eerbeek weer te laten bruisen door de komst van hun café. “Het unieke aan Stuyv Inn is dat wij allebei uit Eerbeek komen, en dus met met beide voeten in het dorp staan,” zegt Sander. “Wij willen ons daarom onderscheiden door sociaal te ondernemen en ons in te zetten voor de leefbaarheid van het plein en het dorp als geheel. Zo wordt Stuyv Inn een plek voor het dorp, door het dorp.”

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: