Logo brummensnieuws.nl

The Gallery gesloten voor recreatieve bezoekers

  Zakennieuws

BRUMMEN - Het grootste klassieke autobedrijf van Europa heeft onlangs moeten besluiten de deuren voor de recreatieve bezoeker te moeten sluiten in verband met het Corona virus. Klanten kunnen er wel terecht, maar alleen op afspraak. De website www.gallery-aaldering.com blijft uiteraard 24/7 geopend.

De anders altijd levendige autoshowroom van The Gallery maakt een verlaten indruk. Het vele chroom glanst je tegemoet, het ruikt er nog steeds naar benzine en motoren en de autolak van de vele oldtimers wordt ook nu in topconditie gehouden. Maar de vele bewonderaars die dagelijks The Gallery bezoeken ontbreken momenteel. Er is alleen personeel aanwezig. "Wij handelen natuurlijk in oldtimers en zijn daarmee in de afgelopen jaren één van de grotere spelers in de wereld geworden." zegt eigenaar Nico Aaldering met enige trots. "Wij verkopen nog steeds goed maar het is natuurlijk wel teruggelopen. De coronacrisis gaat ook niet ongemerkt aan ons voorbij. Gelukkig hebben we hele goede jaren gehad en daardoor genoeg vet op de botten gekregen om ook deze lastige crisis te doorstaan." 

Zorg om lokale bedrijven.

Aaldering vervolgt: "Mijn zorg als Brummense ondernemer gaat meer uit naar de kleinere lokale bedrijven die van hun dagelijkse omzet moeten leven en waar het nu heel moeilijk mee gaat. De horeca is daar een duidelijk voorbeeld van maar het geldt natuurlijk ook voor andere lokale bedrijven. We moeten ervoor waken dat deze niet omvallen. Ook deze crisis is een keer voorbij en dan is het belangrijk dat we als bedrijven er allemaal nog staan. Wellicht moeten we overwegen om een soort van noodfonds voor noodlijdende ondernemers in te richten als blijkt dat de ondersteuning vanuit de rijksoverheid niet voldoende is om hen door de crisis heen te helpen. Maar ondernemers zijn ook trotse mensen die niet met hun problemen te koop lopen. Het is daardoor niet altijd even duidelijk welke ondernemer het moeilijk heeft en welke niet. Ik zie dat er nu meerdere acties zijn opgestart die het publiek ervan bewust maken om toch vooral lokaal hun inkopen te doen. Ik denk dat dat een hele goede zaak is."

Meer dagjestoeristen

Op de vraag waarom Gallery Aaldering nu voor publiek gesloten is antwoordt Nico: "Na de afkondiging van de coronamaatregelen werd het hier steeds drukker. Omdat onze handelsvoorraad klassieke auto's ook toegankelijk is voor de recreatieve bezoeker kregen we aanzienlijk meer aanloop van dagjestoeristen. Hierdoor kwam de veiligheid van mensen in gevaar. Voordat dit uit de hand zou lopen hebben we besloten om de deuren voor bezoekers tijdelijk te sluiten. 

Klanten op afspraak

Diegenen die een klassieker willen aanschaffen komen op afspraak. Daar nemen we dan ook uitgebreid de tijd voor. Ik hoop met velen dat de crisis spoedig voorbij is zodat we met z'n allen weer wat meer van het leven kunnen genieten.” eindigt Nico Aaldering. 

Gedurende ons gesprek konden we ons toch nog even kunnen vergapen aan de vele classic cars die stonden opgesteld. Zovéél autohistorie in ons kleine Brummen. 

De joviale Aaldering zwaait ons nog even uit. Zijn joyeuze grijzige haardos verwaaid door de wind.

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: