Logo brummensnieuws.nl

Sprint Foto Eerbeek genoodzaakt tot sluiting

  Zakennieuws

EERBEEK - De enige fotozaak die Eerbeek rijk is gaat in juni dicht. Onderneemster Sylvia Simons heeft met pijn van in het hart dit besluit moeten nemen omdat de gevolgen van de coronacrisis zwaar drukken op de omzet van het bedrijf waardoor een gezonde voortzetting niet meer mogelijk is.

Het huilen staat haar nader dan het lachen als we haar afgelopen donderdag spreken. Het is dan ook niet niks om na zes jaar hard werken als zelfstandig ondernemer het bijltje er nu bij neer te moeten gooien omdat je er door een externe oorzaak door wordt gedwongen. "Een fotozaak in deze tijd runnen is natuurlijk al geen vetpot. De verregaande digitalisering van de fotografie maar vooral de ontwikkeling van de foto- en videomogelijkheden op de smartphones hebben de traditionele fotowinkels een behoorlijk dreun gegeven" aldus Simons. "Toch konden we de zaak altijd nog voldoende bestaansrecht geven. Maar door de Coronacrisis is dit behoorlijk anders geworden. Fotoshoots worden niet of nauwelijks meer gemaakt vanwege de 1,5 mtr. regel. En ook in de vakantiefoto's en de pasfoto's voor reisdocumenten is de klad gekomen omdat mensen momenteel niet met vakantie gaan of kunnen. Deze omzet die we hard nodig hebben om te kunnen bestaan valt nu bijna volledig weg. De kosten zoals huur, energiekosten e.d. gaan echter gewoon door." aldus Sylvia

"Ik heb een van de moeilijkste beslissingen in mijn leven moeten nemen maar er is helaas geen andere mogelijkheid dan het sluiten van mijn bedrijf. Vanochtend heb ik mijn collega-ondernemers in Eerbeek hierover geïnformeerd en de reacties waren ronduit hartverwarmend. Het doet goed om te merken dat er toch nog zoveel mensen en collega's zijn dit met je meeleven en je een hart onder de riem steken." Sylvia vervolgt: "Tien jaar lang heb ik hier met passie en plezier gewerkt. Ik wil graag alle klanten bedanken voor deze mooie jaren."

Sylvia Simons blijft ook na de sluiting actief als fotograaf. Voor shoots of fotobewerking kunt u haar bellen op telefoonnr. 06-42077015.

U kunt nog bij Sprint Foto terecht tot 30 juni.

Meer berichten
 


Week 24

Deze week stond er geen puzzel in de krantDe oplossing voor week 45: