Afbeelding

Gaat 't Kromhout nog open met Pinksteren?

Zakennieuws

BRUMMEN - Begin maart berichtte het Brummens & Eerbeeks Weekblad over de plannen die Piet Verbeek, de nieuwe eigenaar van 't Kromhout, heeft met dit voor het Brummense marktplein beeldbepalende pand. Inmiddels zijn meerdere weken verstreken en hebben Corona-maatregelen het dagelijks leven van ons allen beïnvloed. De impact is enorm. Persoonlijk leed en ingrijpende aanpassingen in het dagelijks leven van velen. 

Ondernemers en hun werknemers ervaren ook de gevolgen van de crisis. Hebben de ambitieuze plannen voor 't Kromhout te lijden onder de coronacrisis en de daaruit voortvloeiende maatregelen? We vroegen het Piet Verbeek:

"We nemen de verschillende planningen dagelijks met elkaar door", laat Verbeek weten. "Belangrijkste gesprekspartners zijn onze aannemer en onze zoon Tom. Er wordt erg hard gewerkt en we nemen de Corona-maatregelen in acht. Anderhalve meter afstand houden is op een bouwlocatie af en toe moeilijk te handhaven; Maar er is ruimte genoeg om tijdens de werkzaamheden voldoende afstand te houden. Daarom zijn er niet te veel mensen tegelijkertijd op de locatie. De verbouwing wordt door veel Brummenaren met belangstelling gevolgd, maar we kunnen op dit moment geen belangstellende bezoekers toestaan. Mijn vrouw en ik bezoeken de bouwplaats kort aan het begin en op einde werkdag. Het is indrukwekkend om te zien hoe gemotiveerd iedereen is en ik mag zeggen dat de werkzaamheden nog volledig volgens schema verlopen."

Gaat alles dan volgens plan? "Was het maar waar", antwoordt Verbeek. De geplande sollicitatiegesprekken worden beïnvloed door de begrijpelijke Corona-maatregelen. Daar hadden we meer stappen willen maken. We hebben sollicitanten gevraagd nog even geduld te hebben. Eind april willen we een redelijk beeld hebben omtrent de samenstelling van ons team".

Is er dan geen enkele reden tot zorg? "Jawel", antwoordt Verbeek. De keuken wordt volledig nieuw ingericht en de leverancier is hierbij afhankelijk van 'derden'. Evenals de leverancier van meubilair. De terrasinrichting zal op tijd geleverd worden, maar of dat ook geldt voor de tafels waarmee we het restaurant willen inrichten is op zijn zachtst gezegd 'spannend'. We mikken nog steeds op het Pinksterweekend, hopen dat de Corona-crisis tegen die tijd zodanig is afgezwakt dat de horeca zijn deuren, ook al is het beperkt, weer mag openen."

Verbeek eindigt relativerend: "Natuurlijk willen we de planning graag halen. Maar laten we niet vergeten dat deze niet zaligmakend is. Gelukkig is niemand in onze omgeving getroffen door het virus. Let op jezelf, houd je aan de regels en blijf gezond! Dat wens ik eenieder toe. Als dat betekent dat we elkaar later dan gepland zullen ontmoeten in 't Kromhout, dan is dat maar zo."

Uit de krant

Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 7 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 7 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 8 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 8 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20