Jordi Jolink aan het werk bij de ijsmachine in de IJsschuur. Foto: Marion Verhaaf
Jordi Jolink aan het werk bij de ijsmachine in de IJsschuur. Foto: Marion Verhaaf

Eerste Brummense IJsfabriek

Zakennieuws

BRUMMEN - Via een doorsteek in de werkruimte van Banketbakkerij Jolink, kom je in de productieruimte van de IJsschuur van Jordi Jolink. De naam is niet toevallig gekozen, want het was een soort schuur vroeger. Intussen voldoet het aan alle eisen op het gebied van hygiëne, met onder andere gladde muren. Bovendien is het al in gebruik genomen voor het produceren van het overheerlijk ijs dat u als klant al gewend bent.

Over een paar weken, maar zeker op 1 april, wil Jordi beginnen met de verkoop van het ijs op het Koppelplein in Brummen. Samen met KoKaKa, dat van hetzelfde plein gebruik maakt, richten zij een gezamenlijk terras in, waar men heerlijk kan genieten van een ambachtelijk ijsje en/of een kopje koffie en thee.

De ruimere opzet in Brummen en een nieuwe ijsmachine, maakt het mogelijk meer ijs in minder tijd te maken. En in de verschillende smaken die iedereen al van hem gewend is. Uiteraard zit hij vol ideeën. Dus wie weet wat uw smaakpapillen nog te proeven krijgen.

Ingrediënten uit de bakkerij

Velen weten niet dat ijs heel goed met dezelfde basisgrondstoffen gemaakt kan worden, zoals die ook in de bakkerij gebruikt worden. Zo krijgt het ijs zelfs een betere smaak en daarmee onderscheidt Jolink zich van andere ijsmakers. In de winkels in Brummen, Zutphen en Doetinchem weet iedereen zijn ijs al te vinden. Met het verplaatsen van de productie naar Brummen, slaat hij twee vliegen in één klap. De grondstoffen werden al geleverd in de bakkerij en dat moest dan weer naar Zutphen. "Nu vindt alles hier plaats en heb ik enorm veel ruimte erbij gekregen. Daardoor is de productie beter in te richten en meer smaken uit te proberen," aldus Jolink die staat te popelen om aan de slag te gaan. "En het feit dat er nieuwe smaken bij komen, betekent zeker niet dat 'oude' smaken zullen verdwijnen."

IJsseizoen gaat bijna van start

De verkoop van het ambachtelijke ijs start op vrijdag 13 maart in de filialen in Zutphen en Doetinchem. In Brummen zal de verkoop rond 1 april van start gaan. "Om dit allemaal onder de aandacht te brengen, zullen we diverse acties starten. Dus blijf onze facebookpagina en de berichten in de krant volgen. In Brummen zelf zijn we nog op zoek naar ijsverkopers, dus lijkt het je wat, neem dan vooral contact met ons op."

In de ruimte waar het ijs werd gemaakt in Zutphen, ontving Jolink regelmatig schoolklassen. Hij denkt erover dat in Brummen ook te doen, temeer omdat hij er meer ruimte heeft. Daarover wellicht later meer.

Uit de krant

Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 4 uur geleden
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 4 uur geleden
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 4 uur geleden
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 6 uur geleden
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 6 uur geleden
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 6 uur geleden
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 6 uur geleden
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 7 uur geleden
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Koningsdag 2024 in Eerbeek: Een dag vol festiviteiten! Algemeen 7 uur geleden
Daslook is een prachtig dwergkeeshondje.
Dier van de week Algemeen 7 uur geleden
Luchtfoto jaren ‘30. Onder de Coldenhovenseweg, links de Volmolenweg. Bron: Eddy Arends.
Herkomst volmolenweg. Algemeen 7 uur geleden
Ruim 80 deelnemers namen deel aan het Stratentoernooi.
Badminton stratentoernooi gezellig en sportief Algemeen 7 uur geleden