't Kromhout zoals het ooit was.
't Kromhout zoals het ooit was.

"We staan allemaal klaar. Mei, dat gaat lukken!"

Zakennieuws

BRUMMEN - Eigenlijk was de aankoop in een vloek en een zucht gebeurd. Brummenaar Piet Verbeek wist dat uitbater Van der Heide stopte met ’t Kromhout. Hij sprak vervolgens met de pandeigenaar af, ze dronken een kop koffie en even later schudden ze de handen. De koop was gesloten. "Eind mei, als de Pinkstermarkt in het dorp wordt gehouden, is de zaak, gerenoveerd en wel, weer open". belooft Verbeek.

We zitten aan de keukentafel. Hij heeft zojuist enigszins nijdig zijn laptop dichtgeklapt, na geconstateerd te hebben dat de digitale dienstverlening van zijn bank nogal tekortschiet, bij het openen van een nieuwe rekening voor ‘t Kromhout. Later dan maar regelen. Zijn woning op buitenplaats Het Malsert aan de Elzenbosweg in Brummen was het vorige grote project van de gepensioneerde ondernemer. Hij voltooide de renovatie van de villa, die door de vorige eigenaar in gang was gezet, herstelde het koetshuis in de oude luister en legde een landschapstuin met vijvers en priëlen aan. Verbeek: “Dit is klaar. Maar kijk. Ik heb twee jaar geleden mijn zaak verkocht. Ik ben gepensioneerd. Maar barst nog van de energie. Ik heb enorm veel zin om met ’t Kromhout aan de slag te gaan”.De eerste woning die Verbeek in 1983 in Brummen betrok, lag aan de Ambachtstraat. Verbeek: “Tijdens Brummense evenementen was dat dé verbindingsas tussen Concordia en ’t Kromhout. Dus heel veel mensen op straat dan. Hardstikke gezellig. Wij kwamen natuurlijk ook in die zaken. We hadden er wel wat mee. Nu ja, wat ik al eerder in jullie krant zei; in Brummen wonen is een voorrecht. Als je dan in de gelegenheid bent wat terug te kunnen doen, bijvoorbeeld door zo’n pand als ’t Kromhout te bewaren voor komende generaties, waarom zou je het niet doen? Ik noem dat 'goed rentmeesterschap'. Trouwens, er zijn in Brummen behoorlijk wat fraaie panden verdwenen. Soms om plaats te maken voor nieuwbouw die niet om aan te zien is.” Hij heeft ingrijpende plannen voor ’t Kromhout. De meest in het oog springende is het terugbrengen van de veranda’s die ooit de voorzijde van het pand sierden (zie foto). Maar er is meer. Onderhoud is nodig, de keuken behoeft uitbreiding, sanitair en installaties, renovatie. En dat alles in knap drie maanden tijd klaar? Verbeek lacht: “Uhm, het is kort dag, zeker. Maar ik ben samen met aannemer Boezewinkel en Mulder uit Brummen al volop aan de slag. Frits Boezewinkel is echt een deskundig man als het om renovatie gaat. Hij heeft hier bij Het Malsert ook geadviseerd en uitgevoerd. Inmiddels staat al een hele reeks mensen klaar: installateurs, stukadoors, schilders. Nu al zijn er wat voorbereidende werkzaamheden in het pand. Volgende week gaan we echt aan de slag. Kijk, misschien dat we niet voor honderd procent klaar zijn eind mei, maar wel ver genoeg om open te gaan. Weet je, het mooie is dat sinds bekend is dat ’t Kromhout weer opengaat na renovatie, ik zo vaak op straat wordt aangesproken door mensen. Iedereen is opgetogen dat de zaak weer toekomst heeft. Mensen bieden zelfs hulp aan. Trouwens, de gemeente wil ook waar nodig meewerken aan onze plannen. Van dat alles krijg je zóveel energie.”

Piet Verbeek wil straks ruime openingstijden gaan hanteren, vooral ook waar het de ochtenden aangaat. “Uiterlijk om 10 uur open. Zodat passanten, toeristen, bezoekers van de markt hier op het terras met een kopje koffie kunnen zitten genieten. Zoiets missen we nu in Brummen.” ’t Kromhout moet in alles een Brummense zaak zijn, zegt hij. “We gaan in onze keuken bijvoorbeeld waar mogelijk producten gebruiken van Brummense aanbieders. En ik hoop dat ons team straks uit Brummenaren bestaat. Dat geeft binding. Dus misschien kun je ook even opschrijven: ‘Zoek je een prachtige horecabaan in Brummen, meld je bij mij.”

Uit de krant

Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 11 uur geleden
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 11 uur geleden
Michelle Hofenk blij met support vanuit VV.Oeken.
Stichting 22Q11 blij met reclamebord bij vv Oeken Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 12 uur geleden
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43
Kunst en gezelligheid op de Zeldzaam Mooi Markt.
Zeldzaam Mooi Markt Algemeen 19 apr, 17:34
Foto ter illustratie.
Voorlopig geen padelbanen in Eerbeek Algemeen 19 apr, 17:21
Afbeelding
Buigen zonder te breken Columns 19 apr, 17:03
Carita van Woerden vertelde mooie verhalen over antiek speelgoed.
Antiekhuis het Timpaan te gast bij de O.V.O.V. Algemeen 19 apr, 15:14
Foto: Will Beumer.
"Mama, moet je straks op straat slapen" Algemeen 19 apr, 15:13
Foto: Will Beumer.
Volop mediabelangstelling voor Marshoeve Algemeen 19 apr, 15:11
Jeugd nam grootste beker mee naar Brummen.
ZV de Spreng eerste plek bij Vijfkamp! Algemeen 19 apr, 15:00
HOB speelt in Oude- of Sint-Pancratiuskerk. Foto: Ans Kolkman.
Harmonie Orkest Brummen en Concordia Eefde betoveren publiek Algemeen 19 apr, 14:46
Foto ter illustratie.
Van het riool af Algemeen 19 apr, 14:36