Logo brummensnieuws.nl

Delicatessenwinkel aan Stuijvenburchstraat

  Zakennieuws

EERBEEK - Het Eerbeekse winkelaanbod wordt binnenkort verrijkt met een delicatessenwinkel. Die wordt gevestigd in het voormalige pand van de ABN/Amrobank aan de Stuijvenburchstraat 50. 'Lisse de Delicatessenbank' gaat de zaak heten. Lisse is de tweede naam van de 26-jarige toekomstige uitbaatster Esmee Beumkes. En 'Delicatessebank' verbindt de nieuwe functie van het pand met die uit het verleden.

Als het aan het enthousiasme van de jonge onderneemster ligt, komt het wel goed met de Delicatessenbank. Als ze vertelt over haar plannen, verschijnt een brede glimlach op haar gezicht, die gedurende de rest van het gesprek niet meer zal wijken. "Ik heb er zoveel zin. Ik kan bijna niet wachten op de opening." De van oorsprong Hallse woont nu met haar partner in een nagelnieuwe woning in Loenen. Op de tafel paparassen die nu eenmaal nodig zijn voor de start van een nieuwe winkel: inschrijving van de kamer van koophandel, vergunningaanvragen bij de gemeente. Esmee: "We gaan waarschijnlijk begin april open. En de komende maanden hebben we ook nog wel hard nodig om alles voor elkaar te krijgen. De papieren voorbereidingen, dingen als de keuze voor een kassasysteem, waar moeten stopcontacten komen. Het pand moet nog deels heringericht worden omdat we het niet helemaal maar voor een deel huren: ongeveer 120 vierkante meter. Die moeten worden ingericht en -het belangrijkste- de schappen moeten worden gevuld met prachtige, ambachtelijke producten. De inkoop is iets waar veel tijd in gaat zitten. Maar dat is wel hartstikke leuk om te doen."

Het aanbod moet straks gaan bestaan uit producten die niet in de schappen van de supermarkten te vinden zijn. Bijzondere kazen, vleeswaren, (olijf)oliën (ook van de tap), noten, wijnen, speciale bieren, 'ouderwetse' zoetigheden. Het moet een winkel worden om in te genieten. Daar hoort niet alleen bij het kiezen van mooie producten bij. Maar ook koffie en theedrinken al dan niet met gebak of het nuttigen van een bijzonder biertje of een goed glas wijn.

Esmee werkte onder meer als verkoopster in de textiel en accountmanager. "Ik heb wel wat met 'sales'. Mijn grootouders zaten in de kaashandel. Mijn moeder werkte ruim 12 jaar bij de Pelikaan hier in Eerbeek. Dus het zit wel een beetje in de familie."
En dat is mooi. Want Esmees moeder Yvonne gaat meewerken in de zaak en brengt veel ervaring mee. Esmee: "En ze is misschien nog blijer dan ik dat we dit gaan doen. Weet je: we zaten een paar maanden geleden bij mijn moeder thuis op de bank en vroegen elkaar: wat wil je het liefste doen. Nou: dit dus. En daar gaan we nu voor."   

Meer berichten
 


De oplossing voor week 2

In week 2 was er geen puzzelDe oplossing voor week 36: