Afbeelding

Delicatessenwinkel aan Stuijvenburchstraat

Zakennieuws

EERBEEK - Het Eerbeekse winkelaanbod wordt binnenkort verrijkt met een delicatessenwinkel. Die wordt gevestigd in het voormalige pand van de ABN/Amrobank aan de Stuijvenburchstraat 50. 'Lisse de Delicatessenbank' gaat de zaak heten. Lisse is de tweede naam van de 26-jarige toekomstige uitbaatster Esmee Beumkes. En 'Delicatessebank' verbindt de nieuwe functie van het pand met die uit het verleden.

Als het aan het enthousiasme van de jonge onderneemster ligt, komt het wel goed met de Delicatessenbank. Als ze vertelt over haar plannen, verschijnt een brede glimlach op haar gezicht, die gedurende de rest van het gesprek niet meer zal wijken. "Ik heb er zoveel zin. Ik kan bijna niet wachten op de opening." De van oorsprong Hallse woont nu met haar partner in een nagelnieuwe woning in Loenen. Op de tafel paparassen die nu eenmaal nodig zijn voor de start van een nieuwe winkel: inschrijving van de kamer van koophandel, vergunningaanvragen bij de gemeente. Esmee: "We gaan waarschijnlijk begin april open. En de komende maanden hebben we ook nog wel hard nodig om alles voor elkaar te krijgen. De papieren voorbereidingen, dingen als de keuze voor een kassasysteem, waar moeten stopcontacten komen. Het pand moet nog deels heringericht worden omdat we het niet helemaal maar voor een deel huren: ongeveer 120 vierkante meter. Die moeten worden ingericht en -het belangrijkste- de schappen moeten worden gevuld met prachtige, ambachtelijke producten. De inkoop is iets waar veel tijd in gaat zitten. Maar dat is wel hartstikke leuk om te doen."

Het aanbod moet straks gaan bestaan uit producten die niet in de schappen van de supermarkten te vinden zijn. Bijzondere kazen, vleeswaren, (olijf)oliën (ook van de tap), noten, wijnen, speciale bieren, 'ouderwetse' zoetigheden. Het moet een winkel worden om in te genieten. Daar hoort niet alleen bij het kiezen van mooie producten bij. Maar ook koffie en theedrinken al dan niet met gebak of het nuttigen van een bijzonder biertje of een goed glas wijn.

Esmee werkte onder meer als verkoopster in de textiel en accountmanager. "Ik heb wel wat met 'sales'. Mijn grootouders zaten in de kaashandel. Mijn moeder werkte ruim 12 jaar bij de Pelikaan hier in Eerbeek. Dus het zit wel een beetje in de familie."
En dat is mooi. Want Esmees moeder Yvonne gaat meewerken in de zaak en brengt veel ervaring mee. Esmee: "En ze is misschien nog blijer dan ik dat we dit gaan doen. Weet je: we zaten een paar maanden geleden bij mijn moeder thuis op de bank en vroegen elkaar: wat wil je het liefste doen. Nou: dit dus. En daar gaan we nu voor."   

Uit de krant

Afbeelding
Open Camping Dag bij Minicamping Molenallee in Loenen Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 17 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 21 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 22 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 22 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 22 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38