Logo brummensnieuws.nl

20 jaar Last Gear

  Zakennieuws

EERBEEK - Wat ooit begon als individuele mountainbikeliefhebbers die samen kwamen bij Span Tweewielers (ooit gevestigd op de locatie tegenover de Jumbo in Eerbeek) om na een kop koffie samen te gaan fietsen in het bos is uitgegroeid tot een levendige MTB-vereniging van formaat. Een vereniging die als eerste naam 'Laagste Versnellling' droeg, refererend aan de laagdrempeligheid en toegankelijkheid van de vereniging voor iedereen. De naam werd al snel aangepast, maar nog steeds is 'Last Gear' een toegankelijke vereniging waar op zondagochtend na de clubrit de koffie klaar staat voor iedereen die houdt van mountainbiken. En ook de racefiets heeft inmiddels een plekje gekregen binnen de vereniging.

'Last Gear', niet alleen een begrip in Eerbeek en omgeving, maar ook in heel Nederland en daar buiten vanwege de mooie en goed geregelde toertochten (Eerbeekse MTB Veldtoertocht en Ladies Only toertocht) die georganiseerd worden en de bijdrage aan Halloween Eerbeek. Een vereniging met circa 260 leden, waarvan het merendeel altijd klaar staat als vrijwilliger om iets voor de vereniging en voor activiteiten en evenementen in Eerbeek te betekenen, want een vereniging kan niet zonder vrijwilligers.

Afgelopen zondag 7 juli vierde Last Gear haar 20-jarig bestaan op passende wijze. Na koffie met taart, een welkomstwoord door de voorzitter en een groepsfoto op het veld aan de Händelstraat in Eerbeek vertrokken ruim 120 leden (mini's, jeugd en volwassenen) voor een dagtocht op de mountainbike of racefiets. Voor de mini's en jeugd was er een speciale route die eindigde met een lunch bij Landal Coldenhove. Voor de volwassenen werd onderweg voor een lunch gezorgd. Voor iedereen was er als afsluiting een barbecue bij het clubgebouw waarbij ook partners en kinderen welkom waren.

Wilt u het mountainbiken, of racefietsen bij Last Gear ook eens proberen? Meer informatie op de website www.lastgear.nl.

Meer berichten
 


Week 22

VERWANTSCHAPDe oplossing voor week 9: