Afbeelding

Verrij Wonen stopt meubelbedrijf na 147 jaar

Zakennieuws

ALDI WIL VAN HET CENTRUM NAAR DE RAND VAN BRUMMEN VERHUIZEN

BRUMMEN- Deze week werd bekendgemaakt dat Verrij Wonen gaat stoppen. De locatie is verkocht aan een projectonwikkerlaar die voornemens is om op deze locatie een nieuwe Aldi supermarkt te bouwen. De vestiging aan de andere kant van het dorp gaat dan verdwijnen en is bestemd voor woningbouw.

Het bedrijf van de familie Verrij bestaat al 147 jaar. In 1872 opgericht in het Zuid-Hollandse Heinenoord nabij Rotterdam. Bijna een eeuw later, in 1968, toog de familie naar Brummen en opende een winkel aan de Ambachtsstraat.  In 1978 werd de huidige locatie aan de Vulcanusweg gebouwd en betrokken alwaar Verrij dit jaar uiteindelijk haar deuren definitief zal sluiten.

Directeur Jeroen Jonkman over het hoe en waarom: "De wereld is behoorlijk veranderd voor meubelbedrijven als de onze. De komst van het internet heeft een ander koopgedrag bij onze klanten teweeggebracht. Het internet heeft de etalagefunctie overgenomen. Klanten oriënteren zich nu eerst via internet en kopen daarna in de winkel of bestellen online. Onze showroom telt ca. 7000 m2. In de huidige tijd is dit eigenlijk te groot. We hebben daarom de toekomst van ons bedrijf moet heroverwegen. Een gedeelte van de overtollige bedrijfsruimte is in units te huur aangeboden aan andere bedrijven en daarop is de projectontwikkelaar bij ons gekomen met het aanbod de gehele locatie te kopen.

Jonkman die samen met zijn vrouw verantwoordelijk is voor het bedrijf: "Het was voor de familie geen eenvoudige beslissing om met het bedrijf te stoppen. Je kunt wel spreken van een familietraditie als je bijna 150 jaar, generatie op generatie, een dergelijk bedrijf runt. Dat gaat in de genen zitten en afscheid daarvan nemen is moeilijk. Uiteindelijk wogen de zakelijke motieven zwaarder dan de emotionele en zijn we op het aanbod van de projectontwikkerlaar ingegaan. We zijn ervan overtuigd dat dit voor ons, maar zeker ook voor Brummen, een goede beslissing is." Het huidige pand gaat tegen de vlakte en er verrijst een nieuwe moderne supermarkt met ruime parkeergelegenheid en bovenal, energieneutraal gebouwd. "Dit komt het aanzicht van Brummen op deze ingangslocatie zeker ten goede. Ook voor de mensen die in onze omgeving wonen biedt het voordelen. Boodschappen kunnen in de toekomst lekker dichtbij gedaan worden." Wat zijn persoonlijke toekomstplannen zijn weet hij nog niet: "We hebben de komende tijd onze handen vol aan de afwikkeling van de verkoop en de leegverkoop van onze winkel en magazijn." zegt Jonkman.  "Als dat achter de rug is ga ik me weer richten op de toekomst."

Uit de krant

Afbeelding
Biologische Boerderijwinkel De Nieuwenburgt viert de eerste uitstap van de koeien naar buiten! Algemeen 1 uur geleden
Afbeelding
Meer muziek in de klas. Algemeen 5 uur geleden
Karate staat weer op de kaart.
Karate Club Eerbeek zet zich weer op de kaart. Algemeen 5 uur geleden
Een goede warming up is het halve werk.
Geslaagde afsluiting van 25e Wintertennis Competitie Dorpen Algemeen 6 uur geleden
Rock uit de jaren '90.
Covertijd bij de Vroolijkheid Melissa Etheridge Algemeen 6 uur geleden
Foto ter illustratie.
Glaskunstenaar Lidwien Mol Algemeen 27 mrt, 15:27
Een gezellig volleybaltoernooi voor sponsoren
Bruvoc Sponsortoernooi, weer gezellig op en buiten het veld. Algemeen 27 mrt, 15:08
Via een vignet bijdragen aan onderhoud van de Veluwe?
Vrijwillige vignetten voor mountainbiken en paardrijden op de Veluwe Algemeen 27 mrt, 12:14
Vr1 VV Oeken team.
Autobedrijf Felder sponsor inloopshirts VR1 vv Oeken Algemeen 27 mrt, 12:05
Wat is hier te zien?
Speuren naar sporen op het Schaddeveld Algemeen 27 mrt, 11:55
Afbeelding
Dorpsraad Brummen wil volgende stap zetten in Burgerberaad Algemeen 26 mrt, 15:05
Een gezellige paastraining voor de jeugd.
Speciale paastraining bij Sportclub Brummen Algemeen 26 mrt, 14:47
Veel vrijwilligers kwamen een handje helpen.
Veel vrijwilligers landelijke opschoondag! Algemeen 26 mrt, 14:38
Foto ter illustratie.
Eerste gezellige rommelmarkt Algemeen 26 mrt, 14:20