Afbeelding

Stort Doonweg? ONS snapt er niks van!

Ingezonden

INGEZONDEN: Afgelopen periode is onderzocht of de stort aan de Doonweg nu stabiel genoeg is om af te dekken. Niet dus. Dit is de kern van het bericht van Remco Feith, de projectleider van dit hoofdpijndossier, afgelopen week. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan verbetering van de tijdelijke afdekking, vermeldt de brief. Makkelijk gezegd, maar hoe of wat wordt niet vermeld. 

 Voor het vergroten van de buffervijver voor het afvalwater van de giftige staalslakken, is een plek gevonden, waar zowel bomen staan en een dassenburcht ligt. Dat betekent weer een vertraging. Gelukkig! Mag ONS vragen om oplossingen waar geen natuurvernieling voor plaatsvindt?

Stikstof

Dan nog wat stikstofproblemen. Niet vermeld wordt dat de geplande afdichting met plastic, klei en dan weer een flinke laag zand, veel transportbewegingen geeft. Enkele duizenden. De vraag is gesteld op de infoavond, 4 maanden geleden, maar nog steeds niet beantwoord. 

Het aanvoeren van vele tonnen klei, betoniet, uit Griekenland of India geeft natuurlijk ook veel stikstof uitstoot en dat gaat nooit meer gebeuren in deze BBB-tijd. Niet alleen de boeren maar ook de industrie en hun afval nasleep moeten aan de bak. ONS adviseert dan ook dat de giftige slakken gesaneerd worden. Voor eens en altijd klaar.

 Dat is de enige definitieve oplossing.  Met de huidige strategie, het afdekken van de gifslakken voor 100 jaar, schuiven de zogenaamde oplossers het probleem voor Ons en Onze kinderen uit. En we zien intussen wel wat daarvan komt. Dat in Eerbeek lui zijn die het niet zo erg vinden wil niet zeggen dat de natuur het verdragen kan.

Daarnaast is het ondraaglijk om te zien dat zoveel getalenteerde ingenieurs en organisatoren zich bezighouden met zulke slechte oplossingen. Heren en dames ook, doe er je voordeel mee.

 Met de groeten van OnsEerbeekBrummen.nl

Afbeelding
Eerbeekse kunstmarkt in het bos Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
BroekRock Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Trots op papier! Algemeen 2 jun., 10:00
Afbeelding
Vaker en goed omzien naar elkaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Voortbestaan HAH-bladen in gevaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Oegandees koor naar kledingbeurs Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Avondwandeling Empese en Tondense Heide Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Ruim 9 miljoen voor wegennet Eerbeek Loenen Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Waar zijn GroenRechts en GroenMidden in Brummen? Ingezonden 2 jun., 09:00
Afbeelding
Eerbeeks vierdaagse legioen trekt door buitengebied Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Geen woningbouw op Kerstenterrein Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Bruidspaar Heuting-Fukkink 60 jaar getrouwd Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Baily zoekt baasje Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Boerderijdienst Hall Algemeen 31 mei, 12:48