Afbeelding

Hoog rapportcijfer papierindustrie en LCE-plan

Ingezonden

INGEZONDEN: Als reactie op negatieve berichtgevingen in de media betreffende de plannen tot modernisering van de papierindustrie en de productie-transporten, organiseerde het CDA-Brummen-Eerbeek aan de Kollergang in ‘Papierdorp’ een tegen-reactie. Hiervoor waren o.a. producenten, transporteurs, aanverwante bedrijven, clubs, OVE-en MKB-ers, politici, ondernemingsraden, Dorpsraad Eerbeek-Hall en een aantal burgers uitgenodigd. CDA-deputeerde Peter Drenth was ook aanwezig. 

Hij memoreerde dat de dinsdagmorgen-vergaderingen van gedeputeerden meer over Eerbeek gingen dan over Nijmegen of Arnhem. ,,En dat geeft een goed gevoel, als je bedenkt dat de nationale papierwereld voor meer dan de helft zich hier afspeelt”. Gespreksleider Ine van Burgsteden (ex-wethouder) zei dat als zij in Eerbeek had gewoond ook de ontwikkelingen in de papierindustrie voor de volle honderd procent zou steunen. Gedeputeerde Drenth zei verder dat er betreffende het LCE al grote stappen zijn gezet. ,,We zijn goed op weg om 80% te realiseren”. MKB-en OVE-ers zeiden zelfs dat er in Eerbeek een ‘Ons- en Wij-gevoel’ over de papierindustrie was ontstaan. En zij spreken veel mensen! Ondernemingsraden komen binnenkort met een ‘comment’. Producenten zeiden dat er goed en veel aan milieu-vraagstukken was/ wordt gedaan. Denkbeeldig krijgt deze industrie van de Eebekenaren dan ook een hoog rapportcijfer.

In België zou men zeggen: ,,Ziezo, de duiven zijn binnen! Aan de slag!” Bij ons is het zo dat de ingevlogen duiven met andere denkbeelden óók gehoord worden. Democratie is door, voor en van het volk. Neemt echter niet weg dat meerderheden, rekening houdend met minderheden en vereiste milieu-maatregelen, bepalen hoe één en ander geregeld wordt (lees hierover ook de column van Muus Groot van vorige week).

Mijn persoonlijke dank aan het CDA voor deze middag betreffende ‘ONZE’ Eerbeekse papierindustrie. Een drie/vier voetbalvelden grote ontbossing weegt niet op tegen duizenden arbeidsplaatsen. Kijk eveneens naar het (een tijdje geleden) aangeplante bos in de driehoek Hallsedijk-Voorstondensestraat, de onlangs gepote 500 hazelaars, meidoorns, lijsterbes en sleedoorns in Empe, de aangelegde houtwallen en dan nog ter compensatie de herplant.

Bruno de Vries.

Uit de krant

Kunt u het zich voorstellen? Een baby voeden van de koningin?
"De Min van de Koningin" Algemeen 3 uur geleden
Jazz en Swingmuziek werd in WO2 verboden.
Forest Jazz Band speelt op 5 mei Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Collecte Hartstichting brengt mooi geldbedrag op in Brummen Algemeen 9 uur geleden
Afbeelding
Expositie van schilderijen bij Kringloop de Bongerd Algemeen 24 apr, 14:39
Sieraden van Irene van der Horst.
Veelzijdige Expositie in Kapel Bronkhorst. Algemeen 24 apr, 14:20
Verwacht alle bekende hits van Duran Duran.
Covertijd bij de Vroolijkheid met Duran Duran Algemeen 24 apr, 13:39
Foto ter illustratie.
Doe mee met gezellige Buurtklusteam! Algemeen 24 apr, 12:28
Dames 3 blij met de nieuwe tenues.
Spiker Dames 3 in het nieuw! Algemeen 24 apr, 12:21
Vier volle kratten met producten werden verzameld voor de voedselbank.
Binnensportverenigingen Eerbeek organiseren Voedselbankactie Algemeen 24 apr, 12:20
Afbeelding
Vrijwillige netwerkcoach bij SWB Algemeen 24 apr, 12:15
Foto ter illustratie.
Zwemmen in buitenwater Algemeen 23 apr, 15:28
In de Eerbeekse Oliemolen wordt olie geslagen uit lijnzaad.
Oliemolen Eerbeek zoekt Vrijwilligers Algemeen 23 apr, 15:21
Afbeelding
Aanmelden voor organisatie Ouder & Kind festival Algemeen 23 apr, 14:39
Foto: Pixabay.
Onderzoek: Hier worden in Gelderland de meeste fietsen gestolen Algemeen 19 apr, 17:43