Afbeelding

Hoog rapportcijfer papierindustrie en LCE-plan

Ingezonden

INGEZONDEN: Als reactie op negatieve berichtgevingen in de media betreffende de plannen tot modernisering van de papierindustrie en de productie-transporten, organiseerde het CDA-Brummen-Eerbeek aan de Kollergang in ‘Papierdorp’ een tegen-reactie. Hiervoor waren o.a. producenten, transporteurs, aanverwante bedrijven, clubs, OVE-en MKB-ers, politici, ondernemingsraden, Dorpsraad Eerbeek-Hall en een aantal burgers uitgenodigd. CDA-deputeerde Peter Drenth was ook aanwezig. 

Hij memoreerde dat de dinsdagmorgen-vergaderingen van gedeputeerden meer over Eerbeek gingen dan over Nijmegen of Arnhem. ,,En dat geeft een goed gevoel, als je bedenkt dat de nationale papierwereld voor meer dan de helft zich hier afspeelt”. Gespreksleider Ine van Burgsteden (ex-wethouder) zei dat als zij in Eerbeek had gewoond ook de ontwikkelingen in de papierindustrie voor de volle honderd procent zou steunen. Gedeputeerde Drenth zei verder dat er betreffende het LCE al grote stappen zijn gezet. ,,We zijn goed op weg om 80% te realiseren”. MKB-en OVE-ers zeiden zelfs dat er in Eerbeek een ‘Ons- en Wij-gevoel’ over de papierindustrie was ontstaan. En zij spreken veel mensen! Ondernemingsraden komen binnenkort met een ‘comment’. Producenten zeiden dat er goed en veel aan milieu-vraagstukken was/ wordt gedaan. Denkbeeldig krijgt deze industrie van de Eebekenaren dan ook een hoog rapportcijfer.

In België zou men zeggen: ,,Ziezo, de duiven zijn binnen! Aan de slag!” Bij ons is het zo dat de ingevlogen duiven met andere denkbeelden óók gehoord worden. Democratie is door, voor en van het volk. Neemt echter niet weg dat meerderheden, rekening houdend met minderheden en vereiste milieu-maatregelen, bepalen hoe één en ander geregeld wordt (lees hierover ook de column van Muus Groot van vorige week).

Mijn persoonlijke dank aan het CDA voor deze middag betreffende ‘ONZE’ Eerbeekse papierindustrie. Een drie/vier voetbalvelden grote ontbossing weegt niet op tegen duizenden arbeidsplaatsen. Kijk eveneens naar het (een tijdje geleden) aangeplante bos in de driehoek Hallsedijk-Voorstondensestraat, de onlangs gepote 500 hazelaars, meidoorns, lijsterbes en sleedoorns in Empe, de aangelegde houtwallen en dan nog ter compensatie de herplant.

Bruno de Vries.

Afbeelding
Nieuwe presentatie kleding voor SHE 3 Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Minister Ernst Kuipers houdt zich afzijdig Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Zeer geslaagd 50+ tennistoernooi Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Waardering dienstverlening gemeente gedaald Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Ontmoet de boswachter op Landgoed Leusveld Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
ijsselmarke Deel 8) Het boerenbedrijf Bouman Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Expositie schilderijen Emeke Buitelaar bij Gallery Aaldering Algemeen 30 mrt., 18:23
Afbeelding
Oud ijzeractie vv SHE Algemeen 30 mrt., 18:16
Afbeelding
Henk en Ank de Boer -Fokkema 50 jaar getrouwd. Algemeen 30 mrt., 17:17
Afbeelding
Baasje gezocht voor kanaries Algemeen 30 mrt., 15:55
Afbeelding
Opheffing veerpont Ingezonden 30 mrt., 15:09
Afbeelding
Start inschrijvingen voor Wandel4daagse Eerbeek Algemeen 30 mrt., 13:47
Afbeelding
De echte weidevogel problemen! Ingezonden 30 mrt., 13:39
Afbeelding
“Rhienderen Werkt !" Algemeen 30 mrt., 13:23