Afbeelding

Eerbeek Schoon wil bij deze een lans breken voor de Eerbeekse jeugd

Ingezonden

INGEZONDEN: De jongeren krijgen vaak en misschien soms onterecht, het verwijt dat juist zij rommel klakkeloos weggooien maar zijn zij wel de vervuilers op plaatsen waar uitsluitend auto’s kunnen komen?  

Recentelijk was Eerbeek Schoon getuige van een ondernemer die een aantal kids aansprak op hun gedrag. Ze waren rotzooi aan het maken op een plein. De reactie van deze kinderen was verbazingwekkend positief. Met de aangeboden bezems werd onmiddellijk de gemaakte troep opgeveegd.   Ook kreeg Eerbeek Schoon tijdens een opruimrondje complimenten van zomaar wat voorbijfietsende jongens.   Zo zijn er meer voorbeelden dat ook de jeugd best bereid is de omgeving schoon, veilig en dus prettig te houden.   Het zou geweldig zijn om iedereen in Eerbeek, jong en oud, aan het opruimen te krijgen maar het zou al een grote stap zijn als we met zijn allen minder rotzooi op straat en in de natuur zouden weggooien. Neem afval mee en gooi dat thuis weg of in een prullenbak op de route.   1x Per twee maanden, op zaterdagochtend, kiest Eerbeek Schoon een gebied uit om met vrijwilligers afval te rapen. Een viertal kinderen doet hier al regelmatig aan mee. Heel normaal dus.  

18 Maart is landelijke opschoondag  

Hierbij een oproep aan alle Eerbekers en dus ook de jeugd om die dag de eigen straat/wijk op te ruimen of je aan te sluiten bij eerbeek_schoon@outlook.com om samen een gebied onderhanden te nemen. Er zal verzameld worden om 10 uur bij restaurant de Korenmolen.   Overigens heeft de plaats Brummen ook een groep opruimvrijwilligers maar er worden andere opruimdagen dan in Eerbeek gehanteerd. Brummen steekt natuurlijk wel op 18 maart de handen uit de mouwen. Informeer eens bij secretariaat@dorpsraadbrummen.nl  

Roy Copping, Eerbeek Schoon

Afbeelding
Eerbeekse kunstmarkt in het bos Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
BroekRock Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Trots op papier! Algemeen 2 jun., 10:00
Afbeelding
Vaker en goed omzien naar elkaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Voortbestaan HAH-bladen in gevaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Oegandees koor naar kledingbeurs Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Avondwandeling Empese en Tondense Heide Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Ruim 9 miljoen voor wegennet Eerbeek Loenen Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Waar zijn GroenRechts en GroenMidden in Brummen? Ingezonden 2 jun., 09:00
Afbeelding
Eerbeeks vierdaagse legioen trekt door buitengebied Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Geen woningbouw op Kerstenterrein Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Bruidspaar Heuting-Fukkink 60 jaar getrouwd Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Baily zoekt baasje Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Boerderijdienst Hall Algemeen 31 mei, 12:48