Afbeelding

Waarom stemmen voor het waterschap?

Ingezonden

INGEZONDEN: In onze gemeente wordt het project Waardevol Brummen uitgevoerd. Het waterschap Vallei en Veluwe, gemeente Brummen en provincie Gelderland werken samen met inwoners en bedrijven tegen verdroging, wateroverlast en voor verbetering van biodiversiteit in een voor mensen, dieren en planten bijzonder leefgebied. Er wordt gewerkt om de gevolgen van klimaatverandering op te vangen en natuur te versterken.

Nattere winter en droge hetere zomer zijn voor iedereen voelbaar. Het waterschap vangt in de winter de vele regen op en zorgt voor het afvoeren van water. In de zomer gaat het juist om vasthouden en aanvoeren van water om droogte te voorkomen. Toch spreekt water niet tot de verbeelding, het valt pas op als er teveel of te weinig is en het schade dreigt te veroorzaken. De waterschapspartij Water Natuurlijk heeft oog voor deze klimaatverandering en wil hier naar handelen.

Water Natuurlijk ziet het waterschap als een klimaatschap die de veerkracht van de leefomgeving wil herstellen. Te lang is techniek als enige oplossing voor het wateroverlast en waterveiligheid gebruikt. Een duurzame oplossing vraagt om een omgeving die aangepast is aan de nieuwe werkelijkheid van piekbuien en droogte. Een samenspel van een slim ingerichte omgeving en een goed gebruik van technische mogelijkheden zorgt voor een grotere veerkracht van onze leefomgeving. Waterschap Vallei en Veluwe kan dat in onze gemeente met het project Waardevol Brummen voor elkaar krijgen in samenwerking met bewoners, landbouwers, gemeenten en de provincie.

Versterking van landschap en natuur is voor Water Natuurlijk een vanzelfsprekende stap om onze veiligheid te garanderen en tegelijk een waardevolle en prettige leefomgeving te maken. Ga 15-maart stemmen voor de waterschapsverkiezingen, Natuurlijk!

Mark Holtslag

Afbeelding
Nieuwe presentatie kleding voor SHE 3 Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Minister Ernst Kuipers houdt zich afzijdig Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Zeer geslaagd 50+ tennistoernooi Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Waardering dienstverlening gemeente gedaald Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Ontmoet de boswachter op Landgoed Leusveld Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
ijsselmarke Deel 8) Het boerenbedrijf Bouman Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Expositie schilderijen Emeke Buitelaar bij Gallery Aaldering Algemeen 30 mrt., 18:23
Afbeelding
Oud ijzeractie vv SHE Algemeen 30 mrt., 18:16
Afbeelding
Henk en Ank de Boer -Fokkema 50 jaar getrouwd. Algemeen 30 mrt., 17:17
Afbeelding
Baasje gezocht voor kanaries Algemeen 30 mrt., 15:55
Afbeelding
Opheffing veerpont Ingezonden 30 mrt., 15:09
Afbeelding
Start inschrijvingen voor Wandel4daagse Eerbeek Algemeen 30 mrt., 13:47
Afbeelding
De echte weidevogel problemen! Ingezonden 30 mrt., 13:39
Afbeelding
“Rhienderen Werkt !" Algemeen 30 mrt., 13:23