Afbeelding

Meer invloed door een Burgerberaad?

Ingezonden

INGEZONDEN: De oneindige stroom brieven met stokpaardjes van Bruno de Vries worden zo langzamerhand irritant in mijn ogen. Dat geldt zowel voor het eenzijdig verheerlijken van de papierindustrie als voor zijn afkeer van vernieuwing in de (lokale) politiek. Ik wil niet ingaan op zijn andere kwalificaties en insinuaties. 

De papierindustrie is feitelijk de op vier na grootste energieverbruiker ter wereld. Niet alleen omdat er bomen voor worden gekapt, maar ook omdat er fossiele brandstof en chemische stoffen nodig zijn om papier te produceren. Papier gebruiken heeft een enorme invloed op de CO2-footprint van bedrijven. Er is naar schatting zo’n 957 liter brandstof nodig om één ton papier te kunnen maken. Om één A4’tje te produceren is er 10 liter water nodig. Maar de Vries ziet uitsluitend de economische voordelen voor Eerbeek, milieuschade en overlast laat hij gemakshalve maar onvermeld.

Zijn tweede stokpaardje is zijn aversie tegen de komst van nieuwe partijen of stromingen. Besluiten komen wellicht moeizamer tot stand als meer partijen zich er zich over moeten buigen, maar het gebeurt wel democratisch. 

En waarom zou partij-ideologie leidend moeten zijn. Hield een partij als de PvdA zich dan nooit bezig met eigen belangen? Het zal de Vries toch ook niet ontgaan zijn dat het vertrouwen in die politiek nog nooit zo laag geweest is. En dat komt beslist niet door die nieuwkomers, die zijn het gevolg daarvan! 

Ook zijn naïeve visie over inspraakmogelijkheden deel ik niet. Die zijn er inderdaad, maar ik heb vanuit verscheidene functies herhaaldelijk kunnen constateren dat die inspraak een wassen neus is. Die inspraak is er alleen omdat het nu eenmaal wettelijk moet, het leidt zeer zelden tot wijziging of aanpassing van het voorliggende dossier. Ook dat burgerberaad zie ik als een nieuw zoethoudertje. Ik zie daar geen heil in zolang de politiek adviezen of zienswijzen gewoon naast zich kan blijven neerleggen. 

Henk Leentvaar, Brummen 

Afbeelding
Nieuwe presentatie kleding voor SHE 3 Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Minister Ernst Kuipers houdt zich afzijdig Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Zeer geslaagd 50+ tennistoernooi Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Waardering dienstverlening gemeente gedaald Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Ontmoet de boswachter op Landgoed Leusveld Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
ijsselmarke Deel 8) Het boerenbedrijf Bouman Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Expositie schilderijen Emeke Buitelaar bij Gallery Aaldering Algemeen 30 mrt., 18:23
Afbeelding
Oud ijzeractie vv SHE Algemeen 30 mrt., 18:16
Afbeelding
Henk en Ank de Boer -Fokkema 50 jaar getrouwd. Algemeen 30 mrt., 17:17
Afbeelding
Baasje gezocht voor kanaries Algemeen 30 mrt., 15:55
Afbeelding
Opheffing veerpont Ingezonden 30 mrt., 15:09
Afbeelding
Start inschrijvingen voor Wandel4daagse Eerbeek Algemeen 30 mrt., 13:47
Afbeelding
De echte weidevogel problemen! Ingezonden 30 mrt., 13:39
Afbeelding
“Rhienderen Werkt !" Algemeen 30 mrt., 13:23