Afbeelding

Als dinosauriërs spreken is vernieuwing van de baan.

Ingezonden

INGEZONDEN: Nostalgie is de kurk waar de Eerbeekse hoop op drijft. Een hemels beeld van een meanderende beek, die in werkelijkheid vaak droog gevallen is. Nu een treurigheid hoe ze er bij ligt.

Het artikel van heer de Vries (man uit het hart van het papier) toont aan dat er in Eerbeek en op het gemeentehuis onvolledige informatie beschikbaar is. Aan de andere kant versterken lobbyisten het wensdenken en de angst voor het onbekende. Het eigenbelang van de papierindustrie is leidend in de ingewikkelde discussie van industrie en dorp. Leefbaarheid is al slecht en wordt steeds slechter, ook al beloven ze verbetering, het duurt heel lang en telkens komen er nieuwe knelpunten bij.

Spreek gerust eens met “die” westerlingen. Die kunnen het weten. Die zijn verhuisd vanuit plekken die al vaak verregaand verpest zijn door industrie en blinde support aan de economie en werkgelegenheid. Het bracht rijkdom en verstopte steden. Kinderen die niet meer buiten kunnen spelen. Ziekte en stress door giffen van Schiphol, tata steel, de havens. De laatste stukjes bos die daar nog over zijn worden overlopen door wandelaars, fietsers en sporters. Ga eens kijken in dat westen van ons land. In Eerbeek is nog iets te redden.

Een oude bosbodem een onbekend kreupel bosje noemen, t’Haagje een hondenstront veldje en een ritje met de auto als vervuilend vervoer bestempelen? Onredelijk, terwijl de papierindustrie een van de grootste uitstoters van Gelderland is. Dit is te belangrijk om lacherig af te serveren.

OnsEerbeekBrummen.nl probeert de verschillen bij elkaar te brengen door de problemen en de mogelijkheden te laten zien. Veilig verkeer en schone lucht zijn niet links of rechts maar voor Ons allemaal.

Onze papierindustrie kan alleen blijven als deze groener wordt. Volledig groen, onkwetsbaar voor de gasprijs. Lokale grondstof, korter transport. Echt, elke vertraging naar vergroening is een stap richting faillissement of vertrek van de fabrieken. Wees blij met vernieuwing. 400 jaar geleden toen de papiermolens kwamen waren ze ook vernieuwend. Groen met spoed, niet met praatjes.

We hebben heel veel wijsheid nodig om de papierindustrie hier te houden. Door ze alleen hun zin te geven, stoppen ze wel even met huilen, maar worden ze niet volwassen. Het is tijd dat dit “rupsje nooitgenoeg” stopt met vreten en als vlinder verantwoordelijkheid neemt. Nu! Bij dragen aan onze gemeenschap ipv aan aandeelhouders waarde. Dit kan eenvoudig door echte zorg voor natuur (help bomen planten) en minder verkeer in OnsEerbeekBrummen en Loenen.

J. Dekkers

Afbeelding
Nieuwe presentatie kleding voor SHE 3 Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Minister Ernst Kuipers houdt zich afzijdig Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Zeer geslaagd 50+ tennistoernooi Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Waardering dienstverlening gemeente gedaald Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Ontmoet de boswachter op Landgoed Leusveld Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
ijsselmarke Deel 8) Het boerenbedrijf Bouman Algemeen 31 mrt., 09:00
Afbeelding
Expositie schilderijen Emeke Buitelaar bij Gallery Aaldering Algemeen 30 mrt., 18:23
Afbeelding
Oud ijzeractie vv SHE Algemeen 30 mrt., 18:16
Afbeelding
Henk en Ank de Boer -Fokkema 50 jaar getrouwd. Algemeen 30 mrt., 17:17
Afbeelding
Baasje gezocht voor kanaries Algemeen 30 mrt., 15:55
Afbeelding
Opheffing veerpont Ingezonden 30 mrt., 15:09
Afbeelding
Start inschrijvingen voor Wandel4daagse Eerbeek Algemeen 30 mrt., 13:47
Afbeelding
De echte weidevogel problemen! Ingezonden 30 mrt., 13:39
Afbeelding
“Rhienderen Werkt !" Algemeen 30 mrt., 13:23