Een Koninklijke onderscheiding voor zes inwoners van Gemeente Brummen. Foto: Leontine Lamers
Een Koninklijke onderscheiding voor zes inwoners van Gemeente Brummen. Foto: Leontine Lamers

Koninklijke onderscheidingen uitgereikt in Brummen

Gemeentenieuws

Door burgemeester Van Hedel


BRUMMEN/ EERBEEK – Woensdag 26 april 2023 heeft burgemeester Alex van Hedel aan zes inwoners van gemeente Brummen een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Frederike van Nieuwenhuizen, Marcel Elshof, Jos Punt-Bergboer, Pé Hillebrink-Plant, Gerard Klein Heerenbrink en Hermien Olthof-Weijers werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij kregen het bijbehorende lintje opgespeld door de burgemeester. De huldiging vond plaats in Kasteel Engelenburg in Brummen. 

Toelichting gedecoreerden gemeente Brummen:

Frederike van Nieuwenhuizen (61 jaar), Eerbeek

Mevrouw Van Nieuwenhuizen zet zich al vele jaren in voor met name de kinderboerderij Eerbeek (Kiboe). Ze is zeer betrokken bij het wel en wee van de dieren, de vrijwilligers en alles wat er nog meer voorbij komt aan activiteiten. Verder is ze actief voor de Oranjevereniging Eerbeek, bestuurslid van de Alvis Owner Club en van Nederlands Dahomey Dwergrund Stamboek. 

Marcel Elshof (55 jaar), Eerbeek

De heer Elshof zet zich al vele jaren in als vrijwilliger voor de motorsport als bestuurslid van TC Apeldoorn, als trial official bij NK Jeugd Trial. Hij wordt zeer gewaardeerd binnen zijn eigen club maar ook tot ver daarbuiten. 

Jos Punt-Bergboer (76 jaar), Eerbeek

Mevrouw Punt staat altijd klaar voor iedereen. Niets is haar teveel. Naast haar activiteiten bij diverse instanties zoals Unicef, Wereldwinkel, Veilig Verkeer Nederland, IVN Natuur educatie is ze mantelzorger voor haar man, doet ze boodschappen voor medebewoners van het appartementencomplex, biedt ze een luisterend oor, legt contacten en heeft aandacht en oog voor de ander. Kortom iemand met een groot hart, sociaal en verbindend. 

Pé Hillebrink-Plant (85 jaar), Eerbeek

Mevrouw Hillebrink-Plant zet zich al jaren in voor de ouderen in Eerbeek. Zij heeft oog en zorg voor naasten zonder dat daar iets tegenover hoeft te staan. Vanaf 1995 was ze de drijvende kracht bij ouderenvereniging ANBO Eerbeek, dat in 2017 overging in Vereniging Ouderbelang Eerbeek. Zij is vicevoorzitter en beheert het ledenbestand. In het verleden was zij voor verschillende verenigingen actief als vrijwilliger, zoals bij het Nationaal Ouderenfonds, Vereniging Vrouwen van Nu en bij de kerk (Protestantse gemeente Eerbeek).

Gerard Klein Heerenbrink (72 jaar), Brummen

De heer Klein Heerenbrink zet zich al jaren in voor de kegelsport in diverse commissies en dat voor vele uren per week, ook landelijk. Hij is enorm betrokken bij de Brummense gemeenschap, zet zich in voor alles rondom de AED’s en is zelf ook oproepbaar voor een reanimatie. Hij zet zich voor meer dan 100% in voor de goede zaak. 

Hermien Olthof-Weijers (57 jaar), Leuvenheim 

Mevrouw Olthof–Weijers zet zich al vele jaren in voor volwassenen en kinderen met een beperking, zowel in haar werk op de paardenmanege als bij de rijvereniging. Ze is een echte verbinder. Het organiseren van familiedagen, het bevlogen en deskundig instructies geven en het betrekken van vele jonge vrijwilligers zijn enkele activiteiten die genoemd en geroemd worden. 

Afbeelding
Eerbeekse kunstmarkt in het bos Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
BroekRock Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
Trots op papier! Algemeen 2 jun., 10:00
Afbeelding
Vaker en goed omzien naar elkaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Voortbestaan HAH-bladen in gevaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Oegandees koor naar kledingbeurs Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Avondwandeling Empese en Tondense Heide Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Ruim 9 miljoen voor wegennet Eerbeek Loenen Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Waar zijn GroenRechts en GroenMidden in Brummen? Ingezonden 2 jun., 09:00
Afbeelding
Eerbeeks vierdaagse legioen trekt door buitengebied Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Geen woningbouw op Kerstenterrein Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Bruidspaar Heuting-Fukkink 60 jaar getrouwd Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Baily zoekt baasje Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Boerderijdienst Hall Algemeen 31 mei, 12:48