Foto: Leontine Lamers
Foto: Leontine Lamers

Gastheren van het Landschap ontvangen certificaat

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK - Op dinsdag 4 april was de feestelijke afsluiting van de cursus Gastheer van het Landschap op kasteel Engelenburg. De 26 enthousiaste deelnemers ontvingen uit handen van wethouder Recreatie en Toerisme Annika van Klinken een certificaat. Deze nieuwe ambassadeurs kunnen bezoekers aan de gemeente Brummen niet alleen vertellen over de mooiste plekken in de omgeving. Ook kennen ze de bijzonderheden van bijvoorbeeld het ontstaan van ons landschap, de natuur en het erfgoed.

Het IVN-programma Gastheer-vrouw van het Landschap wordt uitgevoerd door IVN Gelderland in opdracht van gemeente Brummen en Veluwe op 1. Diverse (natuur)organisaties werkten mee aan het programma, waaronder IVN Eerbeek en Landschapsnetwerk Brummen. Het IVN-programma Gastheer-vrouw van het Landschap leidt horeca- en recreatieondernemers op tot gastheer of -vrouw van het landschap. Als ondernemer zijn ze een belangrijke schakel tussen natuur en haar bezoekers.

Wethouder Annika van Klinken reikte de 26 deelnemers hun certificaat uit en een gevelbordje. Zij is trots op deze ambassadeurs. “De kennis die deze cursisten nu hebben opgedaan kunnen zij overbrengen op de bezoekers van de gemeente Brummen. Daardoor krijgt het verblijf in onze gemeente nog meer belevingswaarde. Daarnaast worden deze gastheren van het landschap laagdrempelig uitgedaagd om in hun bedrijf meer te doen met groen, natuur en biodiversiteit. Dit sluit aan bij de strategie ‘Kwaliteitstoerisme in Gemeente Brummen’ waar toerisme moet bijdragen als een middel voor gemeentelijke opgaven.”

www.visitbrummen.nl

Ook lichtte Van Klinken meer toe over de samenhang en voortgang van de strategie ‘Kwaliteitstoerisme in Gemeente Brummen’. Een mooi recent voorbeeld is de nieuwe toeristische website www.visitbrummen.nl die op 30 maart is gelanceerd tijdens een ondernemersbijeenkomst in de Ludgeruskerk in Hall. Annika van Klinken: “Met deze website wil de gemeente Brummen de toerist nog beter verleiden om een bezoek te brengen aan onze gemeente. Je vindt er tips over bezienswaardigheden, fiets- en wandelroutes, overnachtingsmogelijkheden en leuke uitjes in de omgeving van onze gemeente.”

Onderscheidend ondernemen

Voor meer informatie en tips over het landschap in de omgeving Brummen kunnen recreanten vanaf vandaag terecht bij de kersverse Gastheren en Gastvrouwen in Brummen: Gemeenschapsboerderij Erve Kiekebos, Camping Erve Weijenberg, Natuurvriendenhuis ABK, B&B Mooi Rhienderen, Eendje op de Veluwe, B&B De Veluwe Hoeve, Tuin aan ’t Leusveld, Natuurkampeerterrein het Hallse Hull, Hoeve de Asch, B&Bveluwezoom, De Vroolijke Frans, Kasteel Engelenburg, Primera Bosman Brummen, Natuurboerderij de Mhene, Boekhandel Hendriks/Veluwe Actief, B&B Lovenem, Fletcher Hotel Huis te Eerbeek, Landal Coldenhove.

De ondernemers uit Brummen sluiten zich aan bij een netwerk van bijna 2500 recreatieondernemers in Nederland die ook de titel dragen. Deze ondernemers vertellen samen het verhaal van het landschap en bieden recreanten een optimale natuur- en landschapsbeleving. Meer informatie: https://www.ivn.nl/aanbod/gastheer-van-het-landschap.

Afbeelding
Eerbeekse kunstmarkt in het bos Algemeen 2 uur geleden
Afbeelding
BroekRock Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Trots op papier! Algemeen 2 jun., 10:00
Afbeelding
Vaker en goed omzien naar elkaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Voortbestaan HAH-bladen in gevaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Oegandees koor naar kledingbeurs Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Avondwandeling Empese en Tondense Heide Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Ruim 9 miljoen voor wegennet Eerbeek Loenen Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Waar zijn GroenRechts en GroenMidden in Brummen? Ingezonden 2 jun., 09:00
Afbeelding
Eerbeeks vierdaagse legioen trekt door buitengebied Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Geen woningbouw op Kerstenterrein Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Bruidspaar Heuting-Fukkink 60 jaar getrouwd Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Baily zoekt baasje Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Boerderijdienst Hall Algemeen 31 mei, 12:48