Afbeelding

Gemeente presenteert zich als uitdagende werkgever

Gemeentenieuws

BRUMMEN/ EERBEEK – Het is lastig om de juiste mensen te vinden voor openstaande vacatures. Zeker op de huidige krappe arbeidsmarkt weten organisaties vaak niet hoe en waar ze goed personeel kunnen vinden. Ook de gemeente Brummen heeft daar mee te maken. In een korte film laat de gemeente zien wat ze medewerkers te bieden heeft.

“Onze gemeente heeft veel moois te bieden aan maatschappelijk betrokken talenten,” zegt burge-meester Alex van Hedel, die personeelsbeleid in zijn takenpakket heeft. “Daarom laten we met een oprechte en eerlijke film zien hoe uitdagend en leuk het is om voor de gemeente Brummen te werken.” 

Compacte organisatie met korte lijntjes

In de drie minuten durende video komen drie medewerkers van de gemeente aan het woord. Zij vertellen wat het werken voor de gemeente Brummen zo bijzonder maakt. “De gemeente Brummen is een prachtige maar ook overzichtelijke gemeente,” legt Van Hedel uit. “De organisatie is compact. Medewerkers hebben veel verantwoordelijkheid en de lijntjes met het bestuur zijn kort.” Het duurzame gemeentehuis, de bosrijke omgeving, de ligging bij een NS-station, goede secundaire arbeids-voorwaarden: het zijn allemaal zaken die de gemeente Brummen volgens Van Hedel bijzonder maken. 

Uitdagingen

Volgens Van Hedel komen in de video ook de uitdagingen waar Brummen voor staat goed over het voetlicht. “Denk aan het leefbaar houden van papierdorp Eerbeek, mét behoud van de papierindustrie die daar sinds jaar en dag gevestigd is. Of de opgave om nog meer samen met inwoners, verenigingen en bedrijven oplossingen te vinden voor maatschappelijke vraagstukken.” De burgemeester realiseert zich dat de organisatie volop in beweging is. “Iedereen die hier met zijn of haar deskundigheid, frisse kijk en flexibiliteit, aan wil bijdragen, nodigen we van harte uit om te reageren op onze vacatures.” 

De gemeente Brummen plaatst vacatures altijd op www.werkeningelderland.nl. Daar is ook de video te zien. Deze is daarnaast te vinden op www.brummen.nl, het YouTube-kanaal en andere sociale media van de gemeente. 

Afbeelding
Eerbeekse kunstmarkt in het bos Algemeen 3 uur geleden
Afbeelding
BroekRock Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Trots op papier! Algemeen 2 jun., 10:00
Afbeelding
Vaker en goed omzien naar elkaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Voortbestaan HAH-bladen in gevaar Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Oegandees koor naar kledingbeurs Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Avondwandeling Empese en Tondense Heide Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Ruim 9 miljoen voor wegennet Eerbeek Loenen Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Waar zijn GroenRechts en GroenMidden in Brummen? Ingezonden 2 jun., 09:00
Afbeelding
Eerbeeks vierdaagse legioen trekt door buitengebied Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Geen woningbouw op Kerstenterrein Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Bruidspaar Heuting-Fukkink 60 jaar getrouwd Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Baily zoekt baasje Algemeen 2 jun., 09:00
Afbeelding
Boerderijdienst Hall Algemeen 31 mei, 12:48