Afbeelding

Gemeentelijke belastingen voortaan via Tribuut

Gemeentenieuws

BRUMMEN - Afgelopen dinsdag heeft B&W besloten om de werkzaamheden rondom de gemeentelijke belastingen over te dragen aan Tribuut. Hiermee sluiten we aan bij de gemeenschappelijke regeling waar ook andere regiogemeenten (Apeldoorn, Epe, Voorst, Zutphen en Lochem) bij zijn aangesloten.

Elk jaar verstuurt de gemeente Brummen zelf ongeveer 12.000 aanslagbiljetten voor het heffen van de gemeentelijke belastingen. Zoals de onroerendzaakbelasting (OZB), rioolheffing en toeristenbelasting. Vanaf 1 januari 2023 wordt dit door Tribuut gedaan. Gemeente Brummen blijft zelf verantwoordelijk voor het maken van beleid en het bepalen van de tarieven. Voor inwoners verandert er weinig. Ze zullen vooral merken dat er op de aanslagen van 2023 een ander logo en telefoonnummer staat. Voor vragen over de aanslagen kunnen ze dan ook bij Tribuut terecht. Begin 2023, als de aanslagen worden verzonden door Tribuut, worden alle inwoners van de gemeente Brummen uitgebreid gei¨nformeerd over de nieuwe werkwijze.

Gemeenschappelijke regeling

Tribuut Belastingcentrum is nu al een samenwerking van de gemeenten Apeldoorn, Epe, Voorst, Zutphen en Lochem. Voor deze gemeenten voert Tribuut al een aantal jaren de belastingwerkzaamheden uit en vanaf volgend jaar dus ook voor de gemeente Brummen. Doordat de regeling is met gemeenten uit de Cleantech Regio, verwachten we dat dit voor langere termijn kan blijven bestaan. Door samen te werken met verschillende gemeenten kunnen ook de kosten worden verdeeld.

4 sterren

Tribuut Belastingcentrum heeft onlangs een 4e ster van de Waarderingskamer ontvangen. De Waarderingskamer beoordeelt alle gemeenten en samenwerkingsverbanden in Nederland regelmatig. Tribuut zat sinds de oprichting op 3 sterren (voldoende) en heeft na onderzoek door de Waarderingskamer 4 sterren (goed) gekregen. Mede dankzij deze mooie score ziet de gemeente Brummen de uitvoering door Tribuut met vol vertrouwen tegemoet.

!
Afbeelding
Shantykoor “De IJsselboei’ treedt op Algemeen 2 dec, 16:28
Afbeelding
OMNIA Massage Brummen Zakennieuws 2 dec, 16:19
Afbeelding
Weerstand tegen komst benzinestation Algemeen 2 dec, 16:00
Afbeelding
Apeldoorn wil camping “De Marshoeve” kopen Algemeen 2 dec, 14:52
Afbeelding
Nieuwe locatie voor kegelclubs Algemeen 2 dec, 14:33
Afbeelding
BrummenEnergie geeft lokale energietransitie handen en voeten Algemeen 2 dec, 14:18
Afbeelding
Aanhangwagen afval in één ochtend Algemeen 2 dec, 14:15
Afbeelding
Drieling katerkittens Algemeen 2 dec, 13:30
Afbeelding
Slagschip Doonweg Columns 2 dec, 13:23
Afbeelding
48 woningen voor Oekraïners en spoedzoekers Algemeen 1 dec, 19:09
Afbeelding
Kunst door de brievenbus Algemeen 1 dec, 09:55
Afbeelding
Dorpsraad Eerbeek-Hall organiseert weer een inloop-spreekuur Algemeen 30 nov, 16:14
Afbeelding
Vlag tegen Huiselijk Geweld Algemeen 30 nov, 16:05
Afbeelding
Succesvol jubileumjaar Kunstkring Algemeen 30 nov, 16:03